6,5W Påhängssolcellsladdare

På lager

549,00 SEK

Kort om produkten • 6,5W solcellsladdare

 • Lätt, (226 gram), och tålig

 • Kan fästas på nästan allt

 • Perfekt till trekkning och vandringsturer

 • Laddar smarttelefoner m.m. via USB

 • Stöt- och vattenresistent

 

Tålig, praktisk och lätt laddare - med kraftfull solpanel!

Andra generationen av SolarCamps egna favorit-solcellsladdare är nu på banan. 6,5W påhängsladdaren är otroligt lätt, tålig och enkel att fästa på exempelvis ett tält, en cykel eller en rvandringsyggsäck, med hjälp av de medföljande karbinhakarna. Det är också möjligt att fästa den med sugkoppar på ett fönster. Påhängsladdaren är något av det bästa inom bärbar solenergi - perfekt att ha med på resan eller på festivalen, men i synnerhet på vandringsturer.

Laddarens kraftfulla 6,5W solpanel laddar en smarttelefon på bara ett par timmar i full sol och kan därför lätt följa med flera smarttelefoners dagliga energiförbruk under bra väderförhållanden. Alternativt kan de också supplera andra enheter som t.ex. kamera, GPS eller surfplatta. Den praktiska fickan på baksidan av påhängsladdaren, har bra storlek för att exempelvis kunna rymma en smarttelefon eller en powerbank, där elektroniken även skyddas mot lättare regn.

 

 

Powerbank och längre laddningskabel

Via USB kan du enkelt ansluta smarttelefon, surfplatta, (och alla andra enheter som laddas via USB), till solcellsladdaren och därmed få de 6,5 watt när det är fullt solsken. Några telefoner och surfplattor har en mer ömtålig strömstyrning, vilket gör att de - särskilt i mulet väder - någon gång "slår av" och inte laddar. Detta är en helt generell sak med alla typer av solcellsladdare, där det laddas direkt från solpanelen. Vi rekommenderar därför att alltid använda en powerbank, då de är mindre känsliga. 

Fördelen med att ladda en powerbank är dessutom att den kan ligga i tryggt förvar i fickan på solcellsladdaren hela dagen, utan att du behöver tänka mer på den under tiden som den laddas av solens strålar.Om du väljer en powerbank med lite större kapacitet än telefonen, kommer den också att ha plats till att lagra mer än bara en timmes solsken och du kan ladda telefonen från powerbanken när det passar dig - "Win/Win". Vi rekommenderar ALLPOWERS 5000mAh powerbank till denna laddare, då den har en god kapacitet till denna storlek på laddare och passar i fickan på solcellsladdaren.

Du kan använda din vanliga USB-kabel tillsammans med påhängsladdaren. Det följer också med en 25 cm. lång mikro-USB-kabel. Önskar du en längre laddningskabel, köper du enkelt och billigt en här på sidan: USB-kablar

 

 

Specifikationer
 • Solpanel: 6,5W
 • Output: USB 5V
 • Storlek: 31 cm x 18 cm
 • Totalvikt: 226 g

 

Förpackningen innehåller
 • 6,5W solcellsladdare
 • 4 x sugkoppar
 • 4 x karbinhakar
 • Laddningskontakt: USB-MICROUSB (cirka 25 cm lång kabel)

 

Passar bra med

Göran
Den är bara så bra!
Charlotte V.
Jag har varit på en 12 dagars hästvandring i det nordliga Mongoliet i den vackra Hovsgol provinsen. Då jag använder min IPhone till att fotografera med på resan var det viktigt för mig att kunna ladda den på vägen. Grunden till att jag använder min telefon som kamera är för att den är så liten och kan ligga i en bältesväska, som jag kan ha om midjan på hästryggen. Efter att ha snackat med de hjälpsamma experterna hos SolarCamp, kom vi överens om att satsa på en 6,5W påhängsladdare med tillhörande batteri.

På en hästvandring rider man från ca. kl. 10 på morgonen till kl. 16-17. Det vill säga att man sitter till häst i de timmar när det är optimalt att ladda med en solcellspanel. Därför valde vi den solcellsladdare som bäst kunde placeras på en häst, så solcellspanelet kunde ladda upp hela dagen. Batteriet var verkligen bra. Fullt uppladdat kunde det ladda upp till 3 telefoner om dagen, till stor glädje för alla våra mongoliska guider, som därför för en gångs skull kunde vara i kontakt med deras familjer under turen. Det enda minus med batteriet är att displayen visar att det är mer laddat än det egentligen är. Det blev jag lurad av den förstra tagen, då det visade nästan fullt, men bara nådde att ladda en enda telefon upp innan det var tomt igen. Härefter lät jag den sitta hela dagen på hästen, och så var det inga problem.

Tusen tack till SolarCamp för några riktigt bra kvalitetsprodukter.
Charlotte V.
Lars K.
Superlätt och laddar snabbt! Jag är mycket nöjd.
Pernilla K
Har vandrat Bornholm runt i 11 dagar tillsammans med min tonårsson. På toppen av hans väska hängde denna solcellsladdare. Perfekt att den kunde ladda medans vi gick. Vi har varit supernöjda. Även om det var molnigt laddade den fint. Vikten, storleken och kvaliteten var perfekt.
Peter Mattisen
Toppenrådgivning av SolarCamp om val av laddare. Köpte denna laddare tillsammans med en Allpowers powerbank, och det har fungerat perfekt både sommar och höst.
Andreas
Toppen! Överlevde ett par regnskurar och höll min tfn i liv på Roskilde i år
Mette Matsson
När jag inte har den med ligger den i fönstret och fungerar som en extra laddare. Det fungerar bra :-)