Aurora PRO solcellsdriven ljusslinga (100 LED, flerfärgad)

På lager

499,00 SEK

Kort om produktet
 • Produkt av logo-text

 • 100 LED, (flerfärgade lampor)

 • Bäst bland solcellsslingor

 • Fungerar året runt i Sverige

 • Skyddad mot fukt, regn och stötar

 • 14 meter lång

 • 4 ljusfunktioner, (fast, blinkande ljus m.m.). 

 • Två års full garanti

 • GRÖN ENERGI

 Aurora PRO solcellsdriven ljusslinga

Den klassiska ljusslingan med 100 LED lampor, i en vackert flerfärgad utgåva. Ljusslingan är ur Aurora PRO serien, vilket innebär bästa kvalitet och pålitlighet året runt.

 

 

Aurora PRO - bäst bland solcellsslingor

Grundläggande kan man säga att ljusslingorna i Aurora serien – och då särskilt Aurora PRO - skiljer sig markant ut från vanliga ljusslingor. Detta först och främst genom att de har mycket mer power tack vare större solpaneler och batterier. Det är nämligen precis det nästan alla ”vanliga” solcellsslingor saknar - i alla fall om de skall prestera riktig bra året runt. Dessutom har Aurora lång hållbarhet jämfört med andra billigare ljusslingor, vilket beror på bättre skydd mot vatten samt bättre komponenter. Du kan läsa mer om detta i avsnittet "Aurora PRO vs. Lumify" som du hittar nedan.

 

Enkel uppsättning, inget underhåll och komplett självförsörjande tack vare solenergi

Aurora PRO solcellsslinga levereras med en högkvalitets monokristallin solpanel som kan placeras upp till 1,75m bort från den första lampan på ljusslingan. Med andra ord är det lätt att få ljusslingan att hänga snyggt medan solpanelen sitter så att den kan träffas av mest möjligt solljus om dagen. Montering av solpanelen på t.ex. en vägg, ett trä eller ett staket är mycket enkel, och tar kort tid. Alla skruvar och pluggar för montering av solpanelen medföljer i paketet. Solpanelen kan också placeras på ett medföljande spjut – som man enkelt sticker ner i marken, men för vinterbruk rekommenderar vi att man monterar solpanelen högre, så att den bättre kan träffas av solen. När väl solpanelen och ljusslingan är uppsatta, är solcellsslingan härefter fullständigt självgående med hjälp av solenergi, och kräver dessutom inget underhåll.

 

Så fungerar solcellsslingan

Batteriet i ljusslingan laddas upp under dagen när solcellen träffas av ljusstrålar, och ljusslingan tänds automatisk vid mörkrets inbrott. Om man under en viss period inte vill att den skall tändas alls, kan man också släcka den. I så fall kommer den fortfarande att laddas, men det finns ingen anledning till oro - den kan inte överladdas.

 

Uppsättning och rekommendationer till sommar- och vinteranvändning

För att få ut det bästa ur ljusslingan är det viktigt att vara uppmärksam på att solpanelen får en bra placering, där den träffas av solstrålar under flest möjliga timmar på dagen. Därtill ska den vara vänd mot söder och peka lite uppåt. Detta är inte fullt så avgörande på sommaren, men är särskilt viktigt på vintern då det inte är så mycket ljus när solens bana över himlen är lägre.

Aurora PRO är designad till att kunna användas både på sommaren såväl som på vintern. Eftersom det är mycket mer sol på sommaren än på vintern och att dagarna är längre, är det viktigt att ljusslingan har förmågan att nyttja alla de många solskenstimmarna och de långa dagarna på sommaren. Detta för att kunna lysa extra kraftigt när det blir mörkt, så att all den insamlade energin används till något förnuftigt istället för att batterierna förblir halvladdade när solen går upp. Samtidigt ska ljusslingan också kunna ställas in till att fungera bra när det inte är massor av extra solskenstimmar, utan istället är längre nätter och gråväder.

Här är detta löst med att solpanelen för det första är stor nog till att stödja en god prestanda under den svenska vintern. Därtill är det fler inställningsmöjligheter, som gör ljusslingan långt mer flexibel och lämpad till användning under väldigt olika omständigheter. Vi rekommenderar dessa inställningar:

 • Inställning 1, (100%): Används på sommaren. På denna inställning lyser ljusslingan över normal nivå – så kraftigt som den kan – för att använda den extra energin på de rätt korta nätterna.
 • Inställning 2, (50%): Används höst och vinter. På denna inställning lyser ljusslingan tätt på sin normala nivå och har en god prestationsförmåga.
 • Inställning 3, (25%): Kan användas på vintern när det är extra dåligt väder eller om solpanelen inte är optimalt placerad. På denna inställning lyser ljusslingan mindre kraftigt än normalt, men har i gengäld ännu bättre prestationsförmåga.

 

Till detta rekommenderas också att ställa in timern till 5 eller 8 timmar på vintern, lite beroende på väder, placering och så vidare. På detta vis spiller inte ljusslingan onödig energi på de senare timmarna, när de flesta ändå sover.

Om du endast tar fram ljusslingan på vintern, ska du se till att ge den en god start genom att ladda batteriet fullt via USB innan ljusslingan tas i bruk (kabel medföljer).

 

Aurora Pro Vs. Lumify: lite extra om specifikationer samt ljusslingors utveckling - för den intresserade 

När Lumify serien - vår tidigare kundfavorit från den erkända engelska tillverkaren fdde2aa7-a1ce-42f6-a030-27539be3e862_1 kom på marknaden i september 2015, blev den snabbt utnämnd till en revolution inom solcellsslingor, och alla positiva recensioner och omdömen har sedan vält ner över ljusslingan. Våra egna tester bekräftade bara Lumifys kvalitet, och bekräftade att den vara ett par nivåer över det vi annars kunde hitta på marknaden - äntligen en ljusslinga som kunde hålla hela distansen, även under de mörkaste månaderna, och detta på grund av flera uppgraderingar: större batteri, större solpanel och bättre vattentäthet.

Ljusslingan var tredje generationens ljusslingor från SolarCentre, och är fortfarande deras senaste serie i dag. Efter tillverkarens egen utsago har de gjort ett kvantsprång med denna modell. De viktigaste förbättringarna var dess nya design, som ju är 100% vattentät, därtill ett mycket större batteri, vilket möjliggör att slingan kan lysa fler nätter utan att behöva tillföra ström från solcellen. Den nya solpanelen var större och i bättre kvalitet, och LED-dioderna ännu mer energibesparande. Kombinerat med ljusslingans energisparfunktion, blev det därför möjligt att på allvar använda solcellsslingan som deciderad julbelysning. Därtill har ljusslingan nu fått även en timer. Det gör att den alltid lyser maximalt 8 timmar efter mörkrets inbrott, och slösar därför inte ström i onödan, efter att man har gått i säng.

Även om Lumify serien var bättre än något vi tidigare har sett, hade vi fortfarande både önskemål och idéer till förbättringar, och i våra eviga strävanden efter att höja nivån, började vi 2019 designa vår egen serie, Aurora PRO, med de specifikationer och möjligheter vi önskade, och som vi annars inte kunde hitta någon annanstans.

Att jämföra Aurora PRO med vår tidigare kundfavorit, Lumify ger en bra inblick i vad den egentligen kan. Den helt grundläggande premissen för att en solcellsslinga kan prestera väl, är att den kan samla tillräckligt med energi från solen för att lysa långt efter att det har blivit mörkt. Det beror på solpanelens storlek. Lumify har en stor solpanel, och verkar därför bättre på vintern än andra ljusslingor. Den riktningen kunde det utvecklas mer i, och Aurora PROs solpanel är mer än dubbelt så stor som Lumifys! Den normala tillgången till detta har för alla tillverkare och återförsäljare tills vidare varit att hålla solpanelerna små eftersom det är en av de komponenter som ökar produktionspriset - dessutom verkar de någorlunda på sommaren, och många tillverkare säljer mest till länder som ligger mer söderut. Detta mönster blev brutet av Lumify, och särskilt av Aurora PRO.

Ett annat viktigt element för en bra ljusslinga är att batteriet är tillräckligt stort för att kunna hålla ström i minst några dagar, vilket ger en mer stabil prestation när det är flera mörka dagar i sträck. Med sitt 2200mAh batteri har det varit en av Lumifys starkaste sidor. Aurora PRO har den dubbla kapaciteten med sina 4400mAh - tillräckligt för att driva slingan i mer än 3 mörka dagar i sträck.

Lumify har en energibesparande funktion med 60% ljusstyrka - detta kan vara en riktig bra funktion på vintern eller om solpanelen sitter på ett icke optimalt ställe. Aurora PRO har 4 inställningsmöjligheter för inställning av ljusstyrkan: 25%, 50%, 75% och 100%. Med alla dessa inställningsmöjligheter medföljer lite fler knappar. För att undvika att dessa sitter på baksidan av solpanelen, där man kanske inte kan komma åt, om det t.ex. sitter i ett trä, medföljer i stället en fjärrkontroll.

Där Lumify är designad för att automatiskt stängas av efter 8 timmar för att spara på strömmen, kan man med hjälp av fjärrkontrollen till Aurora PRO själv ställa in lystiden så att slingan stängs av efter 3, 5 eller 8 timmar. Man kan också slå ifrån timern, varefter ljusslingan lyser från skymning tills batteriet är tomt, eller till gryningen. På vintern rekommenderas det dock alltid att använda timern på 8 timmar som minimum, för att säkerställa att ljusslingan inte spiller för mycket ström efter att de flesta har gått i säng.

Aurora PRO kom på marknaden 2019, och allt som allt är denna serie ännu en uppgradering från tidigare frontlöpare, Lumify. Och sist men inte minst, kan vi erbjuda den till ännu bättre pris.

 

Specifikationer

 • 100 LED 
 • Färg: flerfärgad
 • Längd: ca 14 m plus 1,75 m fri sladd innan första glödlampan
 • Solpanelens storlek: 20 x 12 cm
 • 15 cm mellanrum mellan varje lampa
 • Kan lysa med fast eller blinkande ljus (4 olika inställningar)
 • IP65
 • 3,7V / 4.400mAh Litium-jon batteri

 

Förpackningens innehåll

 • Solpanel och monteringsspett
 • Aurora PRO solcellsslinga
 • Fjärrkontroll (batterier medföljer)
 • Sladd till laddning via USB
 • Skruvar och plugg till montering
 • Återuppladdningsbart batteri medföljer