Aurora PRO solcellsdriven ljusslinga (100 LED, varmvit)

På lager

Specialpris 384,30 SEK
Ordinarie pris 549,00 SEK

 


Kort om produkten
 • Tillverkad avlogo-text

 • Bäst bland solcellsljusslingor

 • 100 LED, (varmvitt ljus)

 • Verkar året runt i Sverige

 • Skyddad mot fukt, regn och stötar

 • 12 meter lång

 • 4 olika ljusinställningar

 • Två års full garanti

 • GRÖN ENERGI

Aurora PRO solcellsljusslinga

Den klassiska ljusslingan med 100 LED-lampor i en mysig varmvit färg. Ljusslingan är en del av Aurora PRO-serien, vilket innebär bäst kvalitet och pålitlighet året runt.

 

Aurora PRO - bäst bland solcellsslingor

Grundläggande kan sägas att ljusslingorna i Aurora-serien – och då särskilt Aurora PRO - framför allt skiljer sig från vanliga ljusslingor genom att de har mycket mera kraft, tack vare större solpaneler och batterier. Det är nämligen precis det som nästan alla ”vanliga” solcellsslingor saknar - i alla fall om de skall prestera riktig bra året runt. Dessutom har Aurora lång hållbarhet jämfört med andra billigare ljusslingor, vilket beror på bättre skydd mot vatten och bättre komponenter. Du kan läsa mer om detta i avsnittet "Aurora PRO vs. Lumify" som du hittar lite längre ner på denna sida.

 

Enkel uppsättning, inget underhåll och komplett självförsörjande tack vare solenergi

Aurora PRO solcellsljusslinga levereras med en högkvalitets monokristallin solpanel, som kan placeras upp till 1,75 meter bort från den första lampan på ljusslingan. Med andra ord är det lätt att få ljusslingan att hänga snyggt medan solpanelen är placerad så att den träffas av mesta möjliga mängd solljus om dagen. Montering av solpanelen, t.ex. på en vägg, ett träd eller ett staket, är mycket enkel och går snabbt. Alla skruvar och pluggar för montering av solpanelen medföljer ljusslingan i förpackningen. Solpanelen kan också placeras på ett medföljande spjut – som enkelt bara sticks ner i marken. För vinterbruk rekommenderar vi dock att solpanelen monteras högre upp, så att den bättre kan träffas av solen. När väl solpanelen och ljusslingan är uppsatta, är solcellsslingan fullständigt självgående med hjälp av solenergi och kräver inget underhåll.

 

Så fungerar solcellsslingan

Batteriet i ljusslingan laddas under dagen när solcellen träffas av ljuset från solen och tänds sedan automatiskt när det blir mörkt. Om det i en period inte önskas att lampan ska tändas, kan den enkelt släckas. I så fall fortsätter den ändå att laddas, men det finns ingen anledning till oro - för den kan inte överladdas.

 

Uppsättning och rekommendationer till sommar- och vinteranvändning

För att få ut det bästa ur ljusslingan är det viktigt att vara uppmärksam på att solpanelen får en bra placering, där den träffas av solstrålar under flest möjliga timmar på dagen. Därtill ska den vara vänd mot söder och peka lite uppåt. Detta är inte fullt så avgörande på sommaren, men är särskilt viktigt på vintern då det inte är så mycket ljus när solens bana över himlen är lägre.

Aurora PRO är designad till att kunna användas både på sommaren såväl som på vintern. Eftersom det är mycket mer sol på sommaren än på vintern och att dagarna är längre, är det viktigt att ljusslingan har förmågan att nyttja alla de många solskenstimmarna och de långa dagarna på sommaren. Detta för att kunna lysa extra kraftigt när det blir mörkt, så att all den insamlade energin används till något förnuftigt istället för att batterierna förblir halvladdade när solen går upp. Samtidigt ska ljusslingan också kunna ställas in till att fungera bra när det inte är massor av extra solskenstimmar, utan istället är längre nätter och gråväder.

Här är detta löst med att solpanelen för det första är stor nog till att stödja en god prestanda under den svenska vintern. Därtill är det fler inställningsmöjligheter, som gör ljusslingan långt mer flexibel och lämpad till användning under väldigt olika omständigheter. Vi rekommenderar dessa inställningar:

 • Inställning 1, (100%): Används på sommaren. På denna inställning lyser ljusslingan över normal nivå – så kraftigt som den kan – för att använda den extra energin på de rätt korta nätterna.
 • Inställning 2, (50%): Används höst och vinter. På denna inställning lyser ljusslingan tätt på sin normala nivå och har en god prestationsförmåga.
 • Inställning 3, (25%): Kan användas på vintern när det är extra dåligt väder eller om solpanelen inte är optimalt placerad. På denna inställning lyser ljusslingan mindre kraftigt än normalt, men har i gengäld ännu bättre prestationsförmåga.

 

Till detta rekommenderas också att ställa in timern till 5 eller 8 timmar på vintern, lite beroende på väder, placering och så vidare. På detta vis spiller inte ljusslingan onödig energi på de senare timmarna, när de flesta ändå sover.

Om du endast tar fram ljusslingan på vintern, ska du se till att ge den en god start genom att ladda batteriet fullt via USB innan ljusslingan tas i bruk (kabel medföljer).

 

Aurora Pro Vs. Lumify: lite extra om specifikationer samt ljusslingors utveckling - för den intresserade 

När Lumify serien - vår tidigare kundfavorit från den erkända engelska tillverkaren fdde2aa7-a1ce-42f6-a030-27539be3e862_1 kom på marknaden i september 2015, blev den snabbt utnämnd till en revolution inom solcellsljusslingor och alla positiva recensioner och omdömen har sedan vält ner över ljusslingan. Våra egna tester bekräftade bara Lumifys kvalitet och att den vara ett par nivåer över det vi annars kunde hitta på marknaden. Äntligen en ljusslinga som kunde hålla hela distansen, även under de mörkaste månaderna, och detta på grund av flera uppgraderingar: större batteri, större solpanel och bättre vattentäthet.

Ljusslingan var tredje generationens ljusslingor från SolarCentre och är fortfarande deras senaste serie i dag. Efter tillverkarens egen utsago har de gjort ett kvantsprång med denna modell. De viktigaste förbättringarna var den nya designen, som ju är 100% vattentät, därtill ett mycket större batteri vilket möjliggör att ljusslingan kan lysa fler nätter utan att behöva tillföra ström från solcellen. Den nya solpanelen var större och av bättre kvalitet,och LED-lamporna ännu mer strömsparande. Kombinerat med ljusslingans strömsparfunktion, blev det därför möjligt att på allvar använda solcellsljusslingan som deciderad julbelysning. Därtill har ljusslingan nu fått även en timer, vilket gör att den alltid lyser maximalt 8 timmar efter mörkrets inbrott och slösar därför inte ström i onödan, efter sänggåendet.

Även om Lumify-serien var bättre än något vi tidigare hade sett, hade vi fortfarande både önskemål och idéer till förbättringar varför vi - i vår eviga strävan efter att höja nivån - i 2019 började designa vår egen serie, Aurora PRO, med de specifikationer och möjligheter vi önskade och som vi inte kunde hitta någon annanstans.

Att jämföra Aurora PRO med vår tidigare kundfavorit Lumify, ger en bra inblick i vad Aurora PRO egentligen kan. Den helt grundläggande premissen för att en solcellsljusslinga ska kunna prestera väl, är att den kan samla tillräckligt med energi från solen för att lysa långt efter att det har blivit mörkt. Detta är avhängigt av solpanelens storlek. Lumify har en stor solpanel och verkar därför bättre på vintern än andra ljusslingor. Den riktningen kunde det utvecklas mer i och Aurora PRO:s solpanel är mer än dubbelt så stor som Lumifys! Den normala tillgången till detta har, fram tills nu, för alla tillverkare och återförsäljare varit att hålla solpanelerna små eftersom det är en av de komponenter som ökar produktionspriset - dessutom verkar de någorlunda på sommaren och många tillverkare säljer mest till länder som ligger mer söderut. Detta mönster blev brutet av Lumify och särskilt av Aurora PRO.

Ett annat viktigt element för en bra ljusslinga är att batteriet är tillräckligt stort för att kunna hålla ström i minst några dagar, vilket ger en mer stabil prestation när det är flera mörka dagar i sträck. Med sitt 2200mAh batteri har det varit en av Lumifys starkaste sidor. Aurora PRO har den dubbla kapaciteten med sina 4400mAh - tillräckligt för att driva ljusslingan i mer än 3 mörka dagar i sträck.

Lumify har en energisparfunktion med 60% ljusstyrka - detta kan vara en riktig bra funktion att använda under vintern eller om solpanelen inte är optimalt placerad. Aurora PRO har fyra inställningsmöjligheter av ljusstyrkan: 25%, 50%, 75% och 100%. Med alla dessa inställningsmöjligheter medföljer lite fler knappar och för att undvika att dessa sitter på baksidan av solpanelen, där det kan vara svårt att komma åt om solpanelen t.ex. är placerad i ett träd, så medföljer istället en fjärrkontroll.

Där Lumify är designad till att automatiskt stängas av efter 8 timmar för att spara på strömmen, är det med hjälp av fjärrkontrollen till Aurora PRO möjligt att själv ställa in lystiden så att ljusslingan stängs av efter 3, 5 eller 8 timmar. Timern kan också helt slås av, varefter ljusslingan lyser från skymning tills batteriet är tomt eller till gryningen. På vintern rekommenderas det dock alltid att använda timern på 8 timmar som minimum, för att säkerställa att ljusslingan inte spiller för mycket ström efter att de flesta har gått i säng.

Aurora PRO kom på marknaden 2019 och allt som allt är denna serie ännu en uppgradering från tidigare frontlöpare, Lumify. Sist men inte minst kan vi också erbjuda den till ännu bättre pris.

 

Specifikationer

 • 100 LED 
 • Färg: varmvit
 • Längd: cirka 10 m. plus 2 m. fri sladd innan första lampan
 • Solpanelens storlek: 20 x 12 cm.
 • 10 cm. mellanrum mellan varje lampa
 • Kan lysa stabilt eller blinkande (4 olika inställningar)
 • Väderskydd: IP65
 • 3,7V / 4.400mAh Li-jon batteri

 

 

Förpackningens innehåll

 • Solpanel och spjut 
 • Aurora PRO ljusslinga
 • Fjärrkontroll (batterier medföljer)
 • Sladd till laddning via USB
 • Spjutskruvar och monteringsplugg
 • Återuppladdningsbart batteri medföljer

 

 

MrsSharp
Toppen toppen toppen! Så fint varmt ljus i äppelträdet och inget stök med att dra fram el. Lyser läääänge även om det inte varit direkt sol.
Inger
Har skapat stor glädje i vår årliga tävling i koloniträdgårdsföreningen. Tack för sponsringen - jag tror ni kan räkna med att det är andra härifrån som kommer och besöker er :-) Inger
Jahmad
Klart mycket större och mer robust än de vi haft tidigare år
Lina E.
Vi stod och hade behov av 10-15 ljusslingor till en större dekoration långt bort från möjlighet till ström, och kontaktade solarcamp om råd. Vi fick rekommenderat denna modell, och fick veta att vi ev. kunde testa den först i en period och få den återbetald om vi inte var nöjda, och kunde få resten skickat fraktfritt om vi gillade den. Tack för flexibiliteten - det har varit en succé.
Laura Berg
Suverän! Fjärrkontroll och allt fungerar, och den har så här långt lyst tills efter jag gått till sängs varje dag.
Bente
Vad är det bara smart med fjärrkontrollen!!! Det hade jag inte sett tidigare. Hoppas den fortsätter att fungera.

Se andra intressanta produkter