Aurora PRO solcellsdriven ljusslinga (300 LED, varmvit)

På lager

Specialpris 594,30 SEK
Ordinarie pris 849,00 SEK

 


Kort om produkten
 • Tillverkare: logo-text

 • Bäst bland solcellsdrivna ljusslingor

 • 300 LED (varmvit)

 • Fungerar året runt i Sverige

 • Skyddad mot fukt, regn och stötar

 • 32 meter lång

 • 4 olika ljusinställningar

 • Två års full garanti

 • GRÖN ENERGI

Aurora PRO solcellsdriven ljusslinga

Den klassiska ljusslingan med 300 LED lampor i en mysig varmvit färg. Ljusslingan är en del av Aurora PRO-serien, vilket innebär bäst kvalitet och pålitlighet året runt.

 

Aurora PRO - bäst bland solcellsljusslingor

Grundläggande kan det om ljusslingorna i Aurora-serien sägas - och då särskilt Aurora PRO - att de skiljer sig markant ut från vanliga ljusslingor. Först och främst genom att de har mycket mera "power" tack vare större solpaneler och batterier, som är det som nästan alla "vanliga" solcellsljusslingor saknar - i alla fall om de ska prestera riktigt bra året runt. Dessutom har Aurora lång hållbarhet jämfört med andra billigare ljusslingor, eftersom Aurora-ljusslingorna har bättre vatten/fuktskydd och bättre komponenter. Om detta kan du läsa mer i avsnittet "Aurora PRO vs Lumify", som du hittar lite längre ner på denna sida.

 

Enkel uppsättning, inget underhåll och komplett självförsörjande tack vare solenergi

Aurora PRO solcellsljusslinga levereras med en högkvalitets monokristallin solpanel som kan placeras upp till 1,75 meter bort från den första lampan på ljusslingan. Med andra ord är det enkelt att få ljusslingan att hänga snyggt samtidigt som solpanelen är placerad så att den träffas av så mycket solljus som möjligt på dagen. Att montera solpanelen, på t.ex. en vägg, ett träd eller ett staket, är mycket enkelt och snabbt gjort. Alla skruvar och plugg till montering av solpanelen medföljer i förpackningen. Solpanelen kan också placeras på ett medföljande spjut som enkelt ska stickas ner i marken. Till vinteranvändning rekommenderar vi dock att solpanelen monteras högre upp, så att den bättre kan träffas av solen. När väl solpanelen och ljusslingan är monterade, fungerar solcellsljusslingan helt självgående på solenergi och den kräver inget underhåll.

 

Så fungerar solcellsslingan

Ljusslingans batteri laddas under dagen när solcellen träffas av ljusstrålar och när det blir mörkt tänds ljuset i ljusslingan automatiskt. Om det i en period inte önskas att ljusslingan ska lysa, är det möjligt att stänga av den helt. I så fall fortsätter dock batteriet att laddas, men ingen anledning till oro - batteriet kan inte överladdas.

 

Uppsättning och rekommendationer till sommar- och vinteranvändning

För att få ut det bästa ur ljusslingan är det viktigt att vara uppmärksam på att solpanelen får en bra placering, där den träffas av solstrålar under flest möjliga timmar på dagen. Därtill ska den vara vänd mot söder och peka lite uppåt. Detta är inte fullt så avgörande på sommaren, men är särskilt viktigt på vintern då det inte är så mycket ljus när solens bana över himlen är lägre.

Aurora PRO är designad till att kunna användas både på sommaren såväl som på vintern. Eftersom det är mycket mer sol på sommaren än på vintern och att dagarna är längre, är det viktigt att ljusslingan har förmågan att nyttja alla de många solskenstimmarna och de långa dagarna på sommaren. Detta för att kunna lysa extra kraftigt när det blir mörkt, så att all den insamlade energin används till något förnuftigt istället för att batterierna förblir halvladdade när solen går upp. Samtidigt ska ljusslingan också kunna ställas in till att fungera bra när det inte är massor av extra solskenstimmar, utan istället är längre nätter och gråväder.

Här är detta löst med att solpanelen för det första är stor nog till att stödja en god prestanda under den svenska vintern. Därtill är det fler inställningsmöjligheter, som gör ljusslingan långt mer flexibel och lämpad till användning under väldigt olika omständigheter. Vi rekommenderar dessa inställningar:

 • Inställning 1, (100%): Används på sommaren. På denna inställning lyser ljusslingan över normal nivå – så kraftigt som den kan – för att använda den extra energin på de rätt korta nätterna.
 • Inställning 2, (50%): Används höst och vinter. På denna inställning lyser ljusslingan tätt på sin normala nivå och har en god prestationsförmåga.
 • Inställning 3, (25%): Kan användas på vintern när det är extra dåligt väder eller om solpanelen inte är optimalt placerad. På denna inställning lyser ljusslingan mindre kraftigt än normalt, men har i gengäld ännu bättre prestationsförmåga.

 

Till detta rekommenderas också att ställa in timern till 5 eller 8 timmar på vintern, lite beroende på väder, placering och så vidare. På detta vis spiller inte ljusslingan onödig energi på de senare timmarna, när de flesta ändå sover.

Om du endast tar fram ljusslingan på vintern, ska du se till att ge den en god start genom att ladda batteriet fullt via USB innan ljusslingan tas i bruk (kabel medföljer).

 

Aurora Pro Vs. Lumify: lite extra om specifikationer samt ljusslingors utveckling - för den intresserade 

När Lumify serien - vår tidigare kundfavorit från den erkända engelska tillverkaren fdde2aa7-a1ce-42f6-a030-27539be3e862_1 kom på marknaden i september 2015, blev den snabbt utnämnd till en revolution inom solcellsljusslingor och alla positiva recensioner och omdömen har sedan vält ner över ljusslingan. Våra egna tester bekräftade bara Lumifys kvalitet och det kunde fastslås att den är ett par nivåer över det vi annars kunde hitta på marknaden - Äntligen en ljusslinga som kunde hålla hela distansen, även under de mörkaste månaderna, och detta på grund av flera uppgraderingar: större batteri, större solpanel och bättre vattentäthet.

Ljusslingan var den tredje generationens ljusslingor från The SolarCentre och är fortfarande deras senaste serie i dag. Enligt tillverkarens egen utsago har de gjort ett kvantsprång med denna modell. De viktigaste förbättringarna är den nya designen, som är 100% vattentät, och därtill ett mycket större batteri vilket möjliggör att ljusslingan kan lysa fler nätter utan att behöva tillföra ström från solcellen. Den nya solpanelen är större och av bättre kvalitet och LED-lamporna ännu mer strömsparande. Kombinerat med ljusslingans strömsparfunktion blev det därför möjligt att på allvar använda solcellsljusslingan som deciderad julbelysning. Därtill har ljusslingan nu även fått en timer, vilket gör att den alltid lyser maximalt 8 timmar efter mörkrets inbrott och slösar därför inte ström i onödan, efter sänggåendet.

Även om Lumify-serien var bättre än något vi tidigare sett, hade vi fortfarande både önskemål och idéer till förbättringar varför vi - i vår eviga strävan efter att höja nivån - i 2019 började designa vår egen serie, Aurora PRO, med de specifikationer och möjligheter vi önskade och som vi inte kunde hitta någon annanstans.

Att jämföra Aurora PRO med vår tidigare kundfavorit Lumify, ger en bra inblick i vad Aurora PRO egentligen kan. Den helt grundläggande premissen för att en solcellsljusslinga ska kunna prestera bra, är att den kan samla tillräckligt med energi från solen för att lysa långt efter att det har blivit mörkt. Detta är avhängigt av solpanelens storlek. Lumify har en stor solpanel och fungerar därför bättre på vintern än andra ljusslingor. Den riktningen kunde det utvecklas mer i och Aurora PRO:s solpanel är mer än dubbelt så stor som Lumifys! Den normala approachen till detta har, fram tills nu, för alla tillverkare och återförsäljare varit att hålla solpanelerna små eftersom det är en av de komponenter som ökar produktionspriset - dessutom verkar de någorlunda på sommaren och många tillverkare säljer mest till länder som ligger mer söderut. Detta mönster bröts av Lumify och särskilt av Aurora PRO.

Ett annat viktigt element för en bra ljusslinga är att batteriet är tillräckligt stort för att kunna hålla ström i minst några dagar, vilket ger en mer stabil prestation när det är flera mörka dagar i sträck. Med sitt 2200mAh batteri har det varit en av Lumifys starkaste sidor. Aurora PRO har den dubbla kapaciteten med sina 4400mAh - tillräckligt för att driva ljusslingan i mer än 3 mörka dagar i sträck.

Lumify har en strömsparfunktion med 60% ljusstyrka - detta kan vara en riktig bra funktion att använda under vintern eller om solpanelen inte är optimalt placerad. Aurora PRO har fyra inställningsmöjligheter av ljusstyrkan: 25%, 50%, 75% och 100%. Med alla dessa inställningsmöjligheter medföljer lite fler knappar och för att undvika att dessa sitter på baksidan av solpanelen, där det kan vara svårt att komma åt om solpanelen t.ex. är placerad i ett träd, så medföljer istället en fjärrkontroll.

Där Lumify är designad till att automatiskt stängas av efter 8 timmar för att spara på strömmen, är det med hjälp av fjärrkontrollen till Aurora PRO möjligt att själv ställa in tiden så att ljusslingan stängs av efter 3, 5 eller 8 timmar. Timern kan också helt slås av, varefter ljusslingan lyser från skymning tills batteriet är tomt eller till gryningen. På vintern är det dock rekommenderat att alltid använda timern på 8 timmar som minimum, för att säkerställa att ljusslingan inte slösar för mycket ström efter att det för de flesta blivit sovtid.

Aurora PRO kom på marknaden 2019 och allt som allt är denna serie alltså ännu en uppgradering från den tidigare frontlöparen Lumify - och sist, men inte minst, kan vi också erbjuda Aurora PRO till ännu bättre pris.

 

Specifikationer

 • 300 LED 
 • Färg: varmvitt
 • Längd: cirka 30 m. plus 2 m. fri sladd innan första lampan
 • Solpanelens storlek: 24 x 15 cm.
 • 10 cm. mellanrum mellan varje lampa
 • Kan lysa stabilt eller blinkande (4 olika inställningar)
 • Väderskydd: IP65
 • 3,7V / 4.400mAh Litiumjon batteri

 

Förpackningens innehåll

 • Solpanel och spjut, (till montering i marken)
 • Aurora PRO solcellsljusslinga
 • Fjärrkontroll (batterier medföljer)
 • Sladd till laddning via USB
 • Spjut, skruvar och plugg till montering
 • Återuppladdningsbart batteri (inbyggt)