Cylinderformad lampa med solceller/USB, (färgen kan inställas)

I lager
949,00 SEK
 • Köp 2 för 900,00 SEK och spara 5%
 • 1-2 vardagars leveranstid

Kort om produkten

 • Producerad av: 
 • Till utom- och inomhusbruk
 • Kan inställas till flera olika färger
 • Laddas via solceller/USB/eluttag
 • Dold solpanel
 • Enkel installation
 • 2 års full garanti

Enkel installation - inga sladdar krävs

Här har du nu möjligheten att - med dessa vackert färgskiftande "mood lights" - tillföra en wow-effekt till vartenda inom- eller utomhusområde. Lamporna i Shapelights-serien kan användas både som transportabel USB-laddningsbar lampa, solcellslampa eller en vanlig lampa som används via stickkontakten, (krävs bara en adaptor till USB-kontakten). Denna mångsidighet ger dig en total frihet att placera lampan precis vart du vill i ditt hem eller trädgård. Välj din favoritfärg eller låt Shapelight lugnt och stilla skifta mellan olika färger.

 


De flesta har kanske sett de populära klotlamporna som kan användas som prydnad i trädgården. Shapelights är nästa generation på detta koncept. Lamporna kan dekorera fint i trädgården, men kommer nu också i olika former, färger och är så kraftiga och tåliga att de kan användas som stolar eller små bord. 


Inne i lampan sitter det dolt en inbyggd solpanel, som alltså gör det möjligt att placera lampan långt bort från eluttag och istället låta den laddas från solen hela året runt. Lamporna kommer dock att lysa kortare tid i de allra mörkaste vintermånaderna, ifall laddningen endast koncentreras till solenergi. Shapelights-lamporna är dock lika bra anpassade till inomhusanvändning och ger - som det kan ses på bilderna - ett mysigt och stämningsfullt ljus.

 

Färgskiftande stämningsbelysning

Shapelights för oundvikligt med sig en speciell atmosfär - De kan inställas till att lysa med skiftande färger; röd/grön/blå/lila/rosa/ljusblå, eller så kan du välja att inställa lampan till att lysa med din favoritfärg. Shapelights kan även användas med vitt eller varmvitt ljus, som bägge lyser märkbart kraftigare än de andra färgerna.

 

Användning av Shapelights inomhus

Shapelights kan användas inomhus som stämningsbelysning i vardagsrummet eller kanske som nattlampa i barnens sovrum eller entrén. Via en USB-adaptor kan lampan kopplas direkt till en stickkontakt eller så kan lampan laddas via USB, (lampan använder ett återuppladdningsbart batteri), och därefter användas som transportabel lampa - ifall det inte finns något eluttag i närheten. En fulladdning via USB tar bara ett par timmar och lampan kan därefter vara tänd och lysa i cirka 50 timmar. Färgerna vit och varmvit lyser kraftigare än de andra färgerna, varför lampan kommer att lysa längre när dessa används. Lampan kommer typiskt att lysa två nätter på en enkel laddning, ifall att lampan ställs in till vitt eller varmvitt ljus. 


På inomhusinställningen fungerar Shapeligt på många vis som en vanlig lampa, som tänds och släcks när du själv väljer det. I motsättning till utomhusinställningen kommer Shapelight att fungera i upplysta omgivningar på inomhusinställningen och det finns då inte någon automatisk timer, som gör att lampan släcks efter 7 timmar.

 

Utomhusanvändning av Shapelights

Shapelights är perfekt för att skapa stämning i trädgården. Basen i lampan döljer en solpanel, som är den som laddar lampan med hjälp av solljus genom lampskalet. Lampan kan även laddas via USB, som är perfekt ifall du inte har en bra och solig plats där lampan kan placeras eller till perioderna med mindre sol och mer gråväder. En full USB-laddning tar bara ett par timmar och räcker till att lampan lyser cirka 7 nätter utan ytterligare hjälp från solen. På utomhusinställningen kommer Shapelight lampan att börja lysa automatiskt när det blir mörkt och släcks efter 7 timmar, vilket sparar på strömmen till efterföljande kvällar/nätter.

 

Solpanel performance

Shapelights är designad för att fungera utomhus året runt i England, som ju har ett väder- och ljusförhållande som på många vis liknar Sveriges. Som tidigare nämnts kan lamporna också laddas via USB, som bara tar några timmar. Laddning via USB är dock inte nödvändigt på vintern, ifall ljuset på dagtimmarna är ok - men en USB-ladning var annan vecka skulle nog vara tillräckligt för att säkra att lampan lyser cirka 7 timmars varje natt, oavsett väder. 

Shapelights fungerar 7 nätter på en USB-laddning - utan någon som helst hjälp från solen - så en någorlunda bra placerad Shapelight-lampa skulle endast ha använding för USB-laddning varannan vecka under vintern samt en sällsynt gång emellanåt under vår och höst, för att fungera perfekt 7 timmar varje natt. USB-laddning skulle inte behövas under sommaren.

 

Vattenskydd

Shapelights är IP67 vattenskyddade, vilket betyder att de kan användas utomhus hela året runt och att de kan klara alla varianter av den svenska väderleken. IP67 innebär också att du kan använda Shapelights i alla rum inomhus - även badrummet.

 

Enkelt batteribyte

I Shapelight-lamporna används ett 18650 lithium-jon-batteri (medföljer lampan), som är den sortens batteri som i dag är det föredragna att använda i elektroniska produkter som befinner sig i den bättre änden av kvalitetsspektrat. Denna sorts batteri ger flera års problemfri användning och kan ganska enkelt skiftas ut mot nya, när det en gång i framtiden blir behov av det. 

 

Hållbarhet

Shapelights är tillverkade av extremt hållbar PE-plst och är starka nog till att kunna användas som en sorts lysande möbel. Både "Cube" och "Cylinder" kan lätt användas som ett litet bord eller stol, för barn eller vuxna med en lättare vikt. 

 

Specifikationer

 • Mått: 40 cm. hög, 25 cm. diameter
 • Vikt: 1,85 kg.
 • IP167-skydd, för utomhusanvändning
 • Högkvalitets18650 Litium-jon-batterier, (ingår och är installerat)

 

Förpackningens innehåll

 • 1 st. Shapelight
 • 1,5 meter USB-kabel
 • Monteringsspett, (vid montering på gräsmattor, rabatter och liknande)
Write Your Own Review
Du recenserar:Cylinderformad lampa med solceller/USB, (färgen kan inställas)
Din bedömning

Beställer du innan kl. 12, skickar vi ditt paket med Postnord samma dag. Leverans sker generellt nästkommande vardag, men för vissa postnummerområden kan det någon gång ta upp till två vardagar.

När paketet har skickats från vårt lager, mottager du trackingnummer på mejl/SMS till den e-postadress och telefonnummer som du har upplyst i din order. 

Vi levererar med Postnord. Du väljer själv om paketet ska levereras direkt på privatadress (99 SEK.) eller till ett utlämningsställe/postombud (59 SEK). Vid köp över 1000 SEK är frakt gratis till utlämningsställe och kostar endast 40 SEK för leverans på privatadress. 

Det är inte möjligt att hämta paketet på vår adress. 

SolarCamp har det fulla ansvaret för alla varor fram tills det att beställda varor är i kundens besittning. 

Önskar du hjälp med din beställning eller ångrar ditt köp, kontaktar du oss på e-post: [email protected], eller via kontaktformuläret på webbshoppen. Vi svarar snabbt på mejl och hjälper med dina frågor/ev. problem.