Flytande solcellsfontän

På lager

Specialpris 181,30 SEK
Ordinarie pris 259,00 SEK

 


Kort om produkten • Trivsamt ljud av porlande vatten

 • Ljudlös pump

 • Perfekt till fågelbad eller dammar

 • Packa upp och den är klar till användning

 • Vattenstrålarnas maximala höjd: 40 cm.

 • Fontänens diameter: 16 cm.

Fontän till fågelbad, dammar, små sjöar m.m.

Denna lilla flytande solcellsfontän är optimal till allt från små dammar till stora fågelbad. Den kräver absolut inget arbete, är enkel och superenkel att använda.

Du väljer bara vilken sorts fontänmunstycke som ska användas, (välj mellan fyra sorter), och lägger därefter ut fontänen i vattnet. Vattendjupet ska vara minimum 2,5 cm, för att fontänen ska kunna flyta fritt. 

Fontänen behöver direkt solljus, men fungerar även om det är ett lätt moln för solen. Detta kan du också se i videon längst ner på sidan, där vattenstrålen är lite lägre när det kommer små moln framför solen. 

Vattenstrålens höjd kan också justeras med val av fontänmunstycke. Den högsta vattenstrålen uppnås med det minsta pumphuvudet, (som är det som används i videon nedanför), men om fontänen används till ett mindre fågelbad, kan det vara mera lämpligt att använda ett av de större fontänmunstyckena för att på så vis få en lägre vattenstråle. 

 

Nedanför ses fontänen i aktion på en plats med lite större och djupare vattenmängd:

 

 

Om fontänen exempelvis placeras i en damm, där vattnet typiskt inte helt rent, är det viktigt att välja en modell där pumpen kan rensas. Som tur är, är detta superenkelt på denna fontän, som du kan se i vår video nedanför. 

 

 

Ett litet tips! Om du har en större trädgårdsdamm där du önskar att fontänen ska stanna på mitten av vattnet, istället för att driva fritt runt omkring, så kan du knyta ett snöre om ledningen på undersidan av fontänen och binda fast den andra änden av snöret i en liten sten, som då fungerar som ett ankare för fontänen :-)

 

Specifikationer

 • Solpanel, maximal effekt: 1,4 W
 • Vattenstrålarnas maximala höjd: 40 cm.
 • Maximalt flöde: 200 l/tim.
 • Minimalt förväntad livslängd: 20 000 tim.
 • Fontänens diameter: 16 cm.

 

Paketets innehåll

 • Flytande fontän med inbyggd solpanel och pump
 • 4 olika fontänmunstycken
 • Manual

 

Lotta S.
Helt underbar fontän som faktiskt fungerar fint när det är molning också! Här blåser det en del så avståndspinnarna blev i kortaste laget för att hindra vatten från att spayas utanför när fontänen flyter för nära kanten. Vi har löst detta med blompinnar, så ska man önska något så vore det fint med längre pinnar. Supersnabb leverans var det också! Supernöjd!
It works
It works but the glass bird baths they suggest are way too shallow, especially in warm weather when water is evaporating quickly.
Roffe
Charmig men väldigt begränsad. Solen måste lysa på den för att den ska fungera. Den laddas inte upp som ex. solcellslampor. Så fort det blir lite skugga lägger den av.
Therese
Riktigt fin. Det du må veta som inte är i produktbeskrivningen är att du måste sätta igång den manuellt varje dag. Jag trodde att den skulle sätta igång med solenergin varje dag på egen hand men då var det inte. Inget problem egentligen. Min har fungerat fint i en vecka men idag slutat fungera. Rensat pump - inget skräp där - kanske ett måndagsexemplar? Det löser sig nog med kundservice.
Therese
Egentligen riktigt nöjd. Så fin produkt. Men - fungerade i en vecka och sedan ett frågetecken. Slutade fungera. Fick nog ett måndagsexemplar och sånt händer ju. Bra att veta är att man måste manuellt sätta igång den varje dag - det är inte vare sig svårt eller jobbigt men det står inte i produktbeskrivningen - kanske inte så för alla - kanske att jag fick ettt måndagsexemplar. ???? Rensat filter idag - tomt - fungerar inte ändå. Har inte haft kontakt med kundtjänst om detta ännu men känner att de kommer nog att vara fint behjälpliga om jag inte får till det med produkten.
Eva Andersson
Bra och trevlig men det negativa den kastar ut vattnet så du får fylla på hela tiden .
Susanne L
Mycket nöjd! Var lite skeptisk till om den skulle motsvara beskrivningen, men den fungerade utmärkt. Lätt att montera. Blixtsnabb leverans! Måste dock fylla på vatten dagligen i skålen (4 liters) och önskar att den kunde lagra laddning och därmed fungera ett tag även när det är molnigt.
Kristine
Så nöjd och verkligen effektiv. Dekorativ och snygg i det stora eldfatet från Jysk.
Susanne
Mycket fin enkel lite fontän. Sprutar bra och enda negativa var att den töms på vatten men ska försöka hitta ett bredare vattenbad för att vattnet ska stanna kvar.
Malte Hjorth
Har själv en, och har gett bort en som present. Vi har bägge varit nöjda med dem. De stoppar när det blir mycket molnigt, men fungerar när det bara är lätt molnighet.
Mycket enkel och bra!
Helena R.
Supergulligt!
Anna Frid
Passar perfekt till vår lilla damm. Jag tror att det också kan vara med till att ge lite mer syre till vattnet.
Peter
Fin liten fontän.
Lena M.
Ja men det kunde ju inte vara enklare. Man sätter den bara ner i vattnet (i sol), och så fungerar det. Ljudlöst så man kunde höra hur vattnet porlar. Jag tänker det kanske också kan bidra till att syresätta vårt lilla vattenhål lite grand, men jag vet inte. Oavsett ser det mysigt ut!
Tina
Vi har fått denna flytande fontän samt en av trädgårdsfontänerna ut till vårt lilla hus nu när våren kommit, och solen skiner så mycket! De var mycket enkla att sätta upp, och startar själv när de kommer ut i solen. Gillar dem!
Ricco
Ser fint ut i solsken men har ni det också med batteri?
Lis Ek
Mycket förtjusande liten sak till fågelbadet. Tack för att ni sände en ny efter den första försvann i posten! Denna är jag glad för.
Larsmattson
Det fungerar! Är tokig med idéen, men den jag köpte senast på nätet fungerade inte, men efter snabb kontakt med solarcamp, som sa att deras var bättre, porlar det nu också som det ska. Rekommenderas härifrån.
Suss J.
Har precis fått hem mitt idag, fungerar som det ska... härligt med en fontän i min oas
Helene
Hej, Har köpt till min underbara faster & vi älskar denna fontän & tänker på varandra c,")
Josefin F.
Bedårande liten fontän med porlande ljud som är härligt att lyssna till och titta på och bara till att sätta upp med det samma. Det enda lilla minuset är att den snabbt blir tom på vatten och snabbt ska fyllas upp då det sprutar åt alla håll. Men utöver det, en riktigt bra uppfinning.