Lumify solcellsljusslinga för helårsbruk (100/300LED, Varmvit)

På lager

Pris från:
Specialpris 524,30 SEK
Ordinarie pris 649,00 SEK

* Obligatoriska fält

Kort om produkten • Product by solcellelamper-2

 • Kan användas som julljusslinga!

 • Kan lysa 7 timmar efter mörkrets inbrott året runt (kanske något kortare tid i Sveriges nordligare delar)

 • Vackert varmvitt ljus som matchar vanlig julbelysning i färg och styrka

 • Ljusslingan laddas via solcellen under dagen och börjar automatiskt att lysa i skymningen

 • 100 % skydd mot vatten, fukt, stötar och låga/höga temperaturer

 • Energisparfunktion att använda under vintern

 • Stort batteri ser till att ljusslingan fungerar optimalt även under mulna dagar

 • 8 olika typer av ljus (fast/blinkande ljus)

 • Kan även laddas via USB

 • 10m/30m lång

 • Två års full garanti

 • GRÖN ENERGI – ingen elräkning - gott samvete

Vackert ljus året runt – också på vintern!

Lumify, som är designat av den engelska producenten , kan användas året runt och lyser dessutom med bra ljusstyrka.

När du har satt upp den kör den fullständigt automatiskt och lyser varje kväll med sina små, klara LED-lampor. Lumify är mycket lämplig för balkonger, räcken, träd eller julgranar i trädgården… bara fantasin sätter gränserna. Tack vare automatisk laddning från solpanelen, kan du placera din ljusslinga exakt där var du helst vill ha den.

 

Enkel uppsättning, inget underhåll och komplett självförsörjande med solenergi

Lumify solcellsljusslinga kommer med en högkvalitets monokristallin solpanel, som kan placeras upp till två meter bort från den första lampan på ljusslingan. Med andra ord är det lätt att få ljusslingan till att hänga vackert samtidigt som solpanelen är placerad så att den träffas av mesta möjliga sol under dagen. Montering av solpanelen på exempelvis en vägg, träd eller ett staket är mycket enkel och tar inte lång tid. Alla skruvar och pluggar till montering av panelen medföljer i förpackningen.

Solpanelen kan också placeras på marken med ett medföljande spjut, men till vinteranvändning rekommenderar vi att solpanelen monteras högre upp så att den bättre träffas av solen. Solpanelen ska placeras så att den får mesta möjliga solljus, det vill säga helst i söderläge och snett vinklat upp mot solen. Efter att solpanelen och ljusslingan är uppsatta, är denna solcellsljusslinga fullständigt självkörande på solenergi och kräver inget underhåll, (bortsett från att torka bort damm och eventuell snö från solpanelen).

Lumify kan också användas inomhus från elnätet, genom att koppla ljusslingan till en USB-laddare, (t.ex. laddare till smartphone). Den kan också användas med solcellen genom ett fönster, även om rutan reflekterar lite av solljuset och laddningen blir mindre effektiv.

 

Stor solpanel, strömsparläge och ett stort batteri, säkrar god prestanda om vintern

Lumify har en solpanel och ett batteri som är större än de normala ljusslingorna på marknaden – batteriet kan hålla ljusslingan igång upp mot tio dagar utan betydlig tillförsel av ström från solcellen! Detta gör att solcellsljusslingan outtröttligt lyser vidare, även när det är några dagar med mycket molnighet. Under vintern rekommenderar vi att aktivera strömsparläge, som gör att ljusslingan förbrukar hälften så mycket ström. I strömsparläge lyser ljusslingan en smula svagare, men fortfarande så kraftigt att den kan mäta sig med många andra sorters utomhusljusslingor. Om vintervädret bjuder på växlande väder med en del sol, kan du förvänta att Lumify-ljusslingan lyser upp emot åtta timmar per dag – under förutsättning att solpanelen är välplacerad och du har din ljusslinga inställd till strömsparläge.

Om det i långa perioder är ett mycket dåligt vinterväder, med gråväder, regn/snö och tjock molnighet, och/eller solpanelen inte är placerad där var den träffas av tillräckligt med ljus från solen, kan det förekomma perioder med reducerat ljus. Vid dessa tillfällen kan batteriet enkelt och snabbt tas bort, (utan att behöva nedmontera ljusslinga eller solpanel), för att inomhus bli fullt uppladdat med en USB. Efter denna ”vitamininjektion” kommer ljusslingan igen, oavsett väder, att kunna lysa lång tid.

 

Lumify vs Elan vs Aurora

Det finns många ljusslingor på marknaden - Vad ska man titta efter? Här i shoppen finns det också flera olika sorter. De viktigaste - och mest lättbegripliga - sakerna att titta efter i förhållande till prestanda, är solpanelens och batteriets storlek samt om det finns en sparfunktion till vinteranvändning.

För at få en snabb överblick kan du här nedanför se en jämförelse av ljusslingorna som finns här i shoppen. Du kan också läsa mycket mer om Elan, Aurora och Aurora PRO.

 

Aurora vs Aurora PRO vs Lumify vs Elan%2C SE

 

 

Specifikationer

 • Ljusets färg: Varmvitt
 • Slingans längd: 10m (100LED), 30m (300LED)
 • 2m sladd mellan solpanelen och ljusslingans början
 • 8 olika ljuslägen (från stabilt ljus till olika blinkande ljus)
 • IP66
 • Monokrystalin-solpanel
 • Högkvalitativt 18650 Lithium-Ion batteri (utbytbara)
 • On/Off-knapp

 

Förpackningen innehåller

 • Solpanel
 • Lumify ljusslinga varmvit (100LED/300LED)
 • Spjut
 • Väggmonteringssats (inkl. skruvar och pluggar)
 • Sladd för USB-laddning
 • Batteri inkluderat
Michael R.
Jag var skeptisk till konceptet med solceller på vintern, men det må jag säga... det fungerar alltså. Och den är snygg.
Mathias Berg
Bra solcellsljusslinga. Den fungerade bra hela vintern.
Kerstin S.
Vi köpte 2 solcellsljusslingor hos Solar Camp senaste hösten. Vi var mycket spända på, om ljusslingorna kunde leva upp till benämningen "solcellsljusslinga för helårsbruk"!
Den ena hängde vi upp i vår utomhusjulgran från mitten av december till mitten av januari, och den gjorde oss glada varje kväll. Härligt att komma hem till ett träd upplyst av solens eregi - också i de mörkaste vintermånaderna. Även på dimmiga vinterdagar kunde solpanelen samla tillräckligt många watt till att få slingan att lysa i timmar.
Den andra slingan hängde vi upp på vår uteplats vid vårt trädgårdshus bakom huset.... och den har vi inte tagit ned igen, för vi gillade synen af de små blinkande "stjärnorna" framför huset och den ljuskälla, slingan faktiskt utgör, att ljusslingan nu på allvar blivit upphöjd till helårsslinga :-) Och den lyser tappert kväll efter kväll efter kväll :-) Vi har lagt en order på ännu en ljusslinga, så att julgranens samlade kapacitet blir mer intesiv till jul. :-)
Anja H.
Vi har köpt oändliga mängder solcellslampor, som alla rätt fort gått sönder. Men denna solcellsljusslinga som vi köpte för cirka 4 år sedan med 300 lampor, är helt unik. Den hänger HELA året och varje kväll/natt, även om det inte har varit sol - ja så glittrar den som små, små stjärnor.
Den är helt otrolig och när vi har pengar ska vi helt klart ha fler av dessa.
Maja
Härligt att ta fram den nu och att den bara fungerar igen :-)
Rebecka
Har varit superglad för mina två ljusslingor :-) Men får ni dem snart i 50LED till små julgranar??
Anne B.
Verkligen en bra ljusslinga med ett vackert varmt ljus från många små lampor. Vi satte upp den i den vecka av året som har de kortaste dagarna och också i molningt väder lyste den i varje fall till kl 23 när vi gick i säng
Bernt Mattsson
Jag har nu haft en 10 meters Lumify ljusslinga i några år.
Det är utroligt så bra den fungerar, också på vintern.
Har prövat andra ljusslingor, men har inte hållit lika bra.
Det är ett rent nöje att kunna bara kunna sätta upp ljuset och njuta Lumify utan att göra något som helst.
Jag valde efter några år att byta det uppladdningsbara batteriet, men det er alltså otroligt att den faktiskt fortfarande fungerade efter några år ute i det barska svenska vädret. Kan verkligen rekommendera ett köp av denna.

Se andra intressanta produkter