Oval ShapeLight solcellslampa med USB

I lager
949,00 SEK
 • Köp 2 för 900,00 SEK och spara 5%
 • 1-2 vardagars leveranstid

Kort om produkten

 • Produkt av
 • Till inom- och utomhusanvändning
 • Kan inställas till färgskiftande ljus
 • Solcells-/USB/stickkontakt-ladding
 • Dold solpanel
 • Enkel installation
 • 2 års full garanti

Enkel installation - kräver inga sladdar

Nu har du möjligheten för att skapa en wow-effekt till varenda inom- eller utomhusområde, med dessa vackert färgskiftande "mood lights". Serien av ShapeLigths kan användas som bärbara lampor, antingen på USB-laddning eller som solcellslampor där batteriet laddas av solljuset alternativt som en vanlig lampa ansluten via eluttag, (till detta krävs endast en adapter till USB-uttaget). Med denna breda användningsmöjlighet, ges friheten att placera lampan vart som helst i ditt hem eller trädgård. Välj bara vilken favoritfärg du önskar på ljusskenet eller låt lampan lungt och stilla skifta i olika färger på ljusskenet. 

 


Många har nog sett de populära klotformade lamporna, som kan användas som prydnad i trädgården. ShapeLights är nästa generation av detta koncept - De kan dekorera fint i trädgården, men finns nu att få i olika former, skiftande ljusfärger och så är de stabila nog till att kunna användas som stolar eller små bord. 

Lampans solpanel är inbyggd och dold inne i lampan, vilket gör att lampan kan placeras långt bort från eluttag för att istället laddas via solljuset hela året runt. Lampans brinntid kommer dock att vara nedsatt under de mörkaste vintermånaderna, om det endast är fokus på laddning via solljuset. ShapeLights lämpar sig dock lika bra till inomhusanvändning och som det kan ses på bilderna, ger de ett behagligt och trevligt ljus.

Stämningsbelysning i skiftande färger

ShapeLights skapar en trevlig atmosfär och de kan ställas in till att skiftande lysa med rött, grönt, blått, lila, rosa och ljusblått ljussken eller till att endast lysa med någon av dessa färger. Du kan också välja att lampan lyser stabilt med vitt eller varmvitt ljus, där lampan har ett märkbart starkare ljus än vid de andra färgerna. 

Användning av ShapeLights inomhus 

ShapeLights kan användas inomhus som stämningsbelysning i vardagsrummet, som en nattlampa i barnens sovrum eller kanske i entrén. Via en USB-adapter kan ShapeLight kopplas direkt till ett uttag eller så kan den, (eftersom den har batterier), laddas via USB och användas som bärbar lampa om det inte är något uttag i närheten. En full laddning via USB tar bara ett par timmar och räcker till 50 timmars brinntid. Färgerna vitt och varmvitt lyser kraftigare än de andra färgerna och lampan kommer därför att kunna lysa längre tid med de andra färgerna. Den kommer typiskt att lysa i två nätter på en enkel laddning, om den ställs in på vitt eller varmvitt.


Med inomhusinställningen fungerar ShapeLight på många vis som en vanlig lampa, då den först lyser när du tänder den och släcker när du stänger av den. I motsättning till utomhusinställningen, kommer ShapeLight att fungera i upplysta områden vid inomhusinställningen och det är ingen timer som automatiskt släcker lampan efter sju timmar.

Användning av ShapeLights utomhus

ShapeLights är perfekt till att skapa stämning i trädgården. Basen inne i lampan innehåller en dold solpanel som laddar lampans batteri, via solljuset, genom lamphöljet. Lampornas batteri kan även laddas via USB, vilket är perfekt om du inte har en position där det är gott med sol att placera lampan i eller under längre perioder med mycket molnigt/grått väder. En full USB-laddning tar blott ett par timmar och är tillräcklig till sju nätter med ljus utan någon hjälp från solen. På utomhusinställningarna kommer din ShapeLight att tändas automatiskt när det blir mörkt och stängas av efter sju timmar, vilket sparar på strömmen till följande nätter.

 

Solcellsprestanda 

ShapeLights är designade för utomhusanvändning året runt i England, som ju på många vis har väder- och ljusförhållanden som liknar det vi har i Sverige. Som nämnt kan ShapeLights även laddas via USB på endast ett par timmar. Laddning via USB är dock inte nödvändigt om väder- och ljusförhållandet under vintern är bra, men en USB-laddning varannan vecka är tillräcklig för att säkra sju timmars brinntid varje natt, oavsett väderförhållandena.


ShapeLights fungerar sju nätter på en USB-laddning - utan någon som helst hjälp från solen, så en någorlunda bra placerad ShapeLight-lampa kommer bara behöva en laddning varannan vecka under vintern och en sällan gång under våren och hösten för att fungera perfekt sju timmar varje natt. USB-laddning är normalt inte nödvändigt under sommarmånaderna. 

 

Vattentäthet

ShapeLights har IP67 "väder- och vattenskydd", vilket gör att den kan användas utomhus året runt och kan motstå allt det som det svenska vädret kan bjuda på.  IP67 betyder även att du kan använda ShapeLights i alla inomhusområden - också badrummet.

 

Enkelt batteribyte

ShapeLights använder ett enkelt 18650 litiumjonbatteri, (ingår), vilket är det batteri som i dag främst används till elektroniska produkter som ligger i den bättre änden av kvalitetsspektrumet. Denna batterityp ger utan problem flera års användning och kan ganska lätt bytas om det någon gång i framtiden skulle uppstå behov för det.

 

Hållbarhet

ShapeLights är gjorda av extremt hållbar PE-plast och är starka nog till att kunna användas som en slags lysande möbel. Både "Cube"- och "Cylinder"-modellerna kan lätt användas som ett litet bord och stol för barn eller lättare vuxna.

 

Specifikationer

 • Mått:
  40 cm lång
  30 cm bred
  20 cm hög
 • Vikt: 1,75 kg
 • IP167-skydd till utomhusanvändning
 • Använder högkvalitetsbatteri; 18650 Litiumjon-batterier (ingår och är installerat)

Förpackningen innehåller

 • 1 st. ShapeLight
 • 1,5 m USB-sladd
 • Monteringsspett, (till fastsättelse i gräsmattor, rabatter och liknande)

 

Write Your Own Review
Du recenserar:Oval ShapeLight solcellslampa med USB
Din bedömning

Beställer du innan kl. 12, skickar vi ditt paket med Postnord samma dag. Leverans sker generellt nästkommande vardag, men för vissa postnummerområden kan det någon gång ta upp till två vardagar.

När paketet har skickats från vårt lager, mottager du trackingnummer på mejl/SMS till den e-postadress och telefonnummer som du har upplyst i din order. 

Vi levererar med Postnord. Du väljer själv om paketet ska levereras direkt på privatadress (99 SEK.) eller till ett utlämningsställe/postombud (59 SEK). Vid köp över 1000 SEK är frakt gratis till utlämningsställe och kostar endast 40 SEK för leverans på privatadress. 

Det är inte möjligt att hämta paketet på vår adress. 

SolarCamp har det fulla ansvaret för alla varor fram tills det att beställda varor är i kundens besittning. 

Önskar du hjälp med din beställning eller ångrar ditt köp, kontaktar du oss på e-post: [email protected], eller via kontaktformuläret på webbshoppen. Vi svarar snabbt på mejl och hjälper med dina frågor/ev. problem.