Phoenix belysning på solenergi året runt

I lager

Specialpris 1 699,15 SEK
Ordinarie pris 1 999,00 SEK

Phoenix är mera än bara en solcellslampa. Phoenix är designad och utvecklad av logo-textoch är den första solcellslampa som fungerar PERFEKT året runt i Norden. Den lyser som normal utomhusbelysning och håller många år - men är 100% självförsörjande med GRÖN ENERGI och kräver varken sladdar eller underhåll.

Kort om Phoenix


Phoenix är en solcellslampa. Den laddar sig själv under dagen via dagsljuset och börjar automatisk att lysa när det blir mörkt.
Phoenix är 100% självförsörjd på grön energi, kräver inget underhåll och är fullständigt autonom. Den kan monteras på vilken som helst horisontell yta, utan behov för tillkoppling av ström. Phoenix är designad till att fungera perfekt året runt i Norden. Den fungerar också perfekt i fullständigt molningt väder, mitt i den svenska vintern.

 

Grön belysning till mörka områden


Phoenix är anpassad till trädgårdar, infarter, parkstigar, lekområden, gröna områden, cykelbanor, gångbanor - ett vilket som helst utomhusområde, där det är användning för belysning men ännu inte blivit draget ledningar till ström.

Montering av Phoenix solcellslampor kostar en bråkdel  av vad installationen av normala utomhuslampor kostar, inklusiv nedgrävning av ledningar. Dessutom kan Phoenix lampor sättas upp mycket snabbare och processen med monteringen stör inte omgivningen lika mycket.
Phoenix en grön lösning och sparar både miljö och elräkningar.

 

En solcellslampa som lyser året runt


Phoenix lyser året runt – oavsett årstid och väder. Lampan blev testad i 2019/2020 vintern, som var historiskt molnig och dimmig.

Detta resultat beror på en extremt effektiv LED-glödlampa, som nästan inte förbrukar ström, kombinerat med en stor 9W solpanel och ett enormt batteri, som kan innehålla tillräckligt med ström till att förse lampan i upp till en månad, utan avsevärd laddning från solcellen.

Phoenix håller sig självkörande på den lilla smula ström den kan dra ut ur vintermörkret och på solrika vinterdagar sparar den på strömmen till de lite molningare dagarna. Själv om lampans solpanel blir täckt av snö, laddas Phoenix en smula genom snön, och kan utöver detta använda batteriet till att hålla sig körande tills snön smälter.

 

Prove

 

Lysfärg, lystid och ljusstyrka


Phoenix-lampan blir inställd efter önskemål till antingen att lysa med varmvitt eller kristallvitt ljus.

Lampan lyser från det att solen går ned till den går upp igen – året runt – bortset från ett viloläge mitt på natten när lampan stängs av i fyra timmar för att spara ström (bara under vintern).

Varje lampa lyser upp marken i en radius på cirka 3 meter. Om du önskar att ett område ska vara upplyst, kan lamporna ställas med 6 meters avstånd. Till gångstigen vill ett avstånd på 10 - 15 meter mellan varje lampa vara fint att orientera sig efter.


Hållbarhet, stöld och vandalisering


Phoenix är byggd till att hålla i många år. Den har en förväntad levnadstid på omkring 8 - 10 år. Alla lampans komponenter är designade till att kunna hålla till hög värme, hård frost och fukt.
Lampan kan inte lätt dras upp –  även om den är monterat på gräs. Lampan tänds och stängs av med ett särskilt verktyg och det är därför inte möjligt för vem som helst av förbipasserande att släcka lampan. Lampan är rätt robust och kan klara mindre stötar - t.ex. från bollar eller om folk går in i den av misstag.


Installation, garanti och service


Phoenix solcellslampa kan installeras på alla horisontella ytor, t.ex. plattor, asfalt, grus eller gräs. Lampan monteras antingen direkt på underlaget eller, i tillfälle av ett mjukt underlag, monteras den på en platta som sen grävs ner.

Uppsätning av lamporna kan utföras av en person med rigtigt bra gör-det-själv egenskaper och en gott utrustad verktygslåda. Det enda man ska vara uppmärksam på i denna förbindelse, är att lamporna helst ska placeras så att de inte står i skugga hela dagen under vintern - de ska helst ha tillgång till ett par timmars direkt ljus.

Phoenix-lampan kommer med 3 års total garanti. Denna garanti omfattar all normal användning och slitage på lamporna, men inte t.ex. vandalisering, översvämning eller andra markanta avvikelser från normal användning. Efter den treåriga garantiperioden erbjuder vi, mot betalning, service på lamporna.

 

Specifikationer

  • Mått: 80 cm hög, solpanel: 20 cm, fot: 14 cm
  • Material: Svart aluminium
  • Ljusets färg: kan ställas in till klarvitt (6500K) eller varmvitt (2700K)
  • Ljusets styrka: 120L - lyser upp marken i en radie av cirka 3m.
  • Batteri: LiFePo4 batteri / 10Ah.
  • Vatten- och dammskydd: IP65
  • Garanti: 3 år
  • Förväntad levnadstid: 8 - 10 år

Siv T
Verkligen ett härligt ljus.
Enkel att montera på en trädgårdsplatta.
Det ser så vackert ut i vår trädgård.
Leif Christiansson
Har satt upp 2 vid infarten som markeringsljus satt på lägsta ljus styrka, behagligt ljus, och så är de också fina att se på om dagen.

Se andra intressanta produkter