Phoenix - solcellsbelysning året runt

I lager
Specialpris 2 099,30 SEK Ordinarie pris 2 999,00 SEK
 • 1-2 vardagars leveranstid

Kort om produkten

 • Design:
 • Till offentlig utomhusbelysning
 • 9W solpanel
 • 100/30 Lumens
 • Vitt eller varmvitt ljus
 • Höjd: 80 cm.
 • Svart aluminium
 • 12 Ah batteri

Phoenix

Phoenix är en solcellslampa som är beräknad till gångbanor i exempelvis mindre parker. Den laddas av dagsljuset och tänds automatiskt när det blir mörkt. 

Phoenix är alltså 100% självförsörjande på grön energi, kräver inget underhåll och är fullständigt autonom. Den kan monteras på vilken horisontell yta som helst, utan behov för anslutning till el-nätet.

Phoenix är designat till att fungera perfekt året runt i Sverige. Den fungerar också perfekt i heltäckande molnighet, mitt i den svenska vintern.

 

Grön belysning till mörka områden

Phoenix var ursprungligen designad av SolarCamp, med avseende på att fungera pålitligt som offentlig utomhusbelysning. Men då det under designprocessen visade sig att denna högre kvalitetsnivå också väckte stort intresse bland privata, har vi nu gjort lampan tillgänglig för alla. Den passar bra till trädgårdar, infarter, parkstigar, lekplatser, gröna områden, cykel- och gångbanor - faktiskt vilket som helst utomhusområde där det är användning för belysning, men ännu inte blivit draget ledningar till el-nätet. 

Uppsättning av Phoenix solcellslampor kostar mindre än installationen av normal utomhusbelysning kostar, bland annat för att nedgrävning av kablar inte behövs. Av samma orsak kan Phoenix lamporna också sättas upp mycket snabbare och processen med uppsättningen blir inte störande för omgivningen. 

Phoenix är en grön lösning som sparar både miljö, tid och utgifter. 

 

En solcellslampa som lyser året runt

Phoenix lyser året runt - oavsett årstid och väder. Lampan testades bland annat under vintern 2019/2020, som var historiskt disig och molnig.

Lampans prestationsförmåga, (ljusstyrka + tid som lampan lyser), är långt bättre än för normala solcellslampor. Detta tack vare en extremt effektiv LED-lampa i kombination med en stor 9W solpanel och ett superstort batteri som, när det är fulladdat, kan innehålla ström nog till att försörja lampan i flera dagar, även utan laddning från solcellerna.

 

Ljusfärg, ljusstyrka ock sensor

Phoenix-lampan kan inställas till att lysa med antingen varmvitt eller kristallvitt ljus

Lampan har en inbyggd 360 graders sensor och bländar upp till 100 lumen när någon går förbi. Om det inte är rörelse i närheten, sänks ljusstyrkan till 30 lumen för att spara på strömmen

Varje lampa lyser upp marken omkring i en radius på cirka 3 - 4 meter. Om ett område önskas vara upplyst, kan lamporna placeras med 6 - 8 meters avstånd. Till placering på gångbanor/stigsystem, skulle ett avstånd på 10 - 15 meter mellan varje lampa vara bra för att kunna orientera sig efter.

 

Hållbarhet, installation och stöldsäkring

Phoenix är konstruerad till att hålla i många år. Den har en förväntat levnadstid på omring 8 - 10 år, men kan självklart fungera längre än det. Alla lampans komponenter är designade till att kunna hålla till hög värme, hård frost och fukt. 

Phoenix solcellslampa kan installeras på alla vågräta ytor, till exempel stenplattor, asfalt, grus eller gräs. Lampan monteras antingen direkt på underlaget, eller om den ska installeras på gräs eller jord så föreslår vi att det grävs ner en stenplatta som lampan skruvas fast på. Så är stenplattan alltså inte synlig och lampan kan, i motsättning till många normala mindre lampor som bara sticks ner i marken med ett monteringsspett, inte bara ryckas upp. 

Uppsättning av lamporna kan utföras av en person med ganska bra gör-det-själv-egenskaper och en välutrustad verktygslåda. Det enda att vara uppmärksam på i förbindelse med uppsättning, är att lamporna helst ska placeras så att de inte står i skugga hela dagen under vintern - de ska helst ha tillgång till ett par timmars direkt solljus. 

När lampan är satt till "On", börjar den automatiskt att lysa när det blir mörkt. On/Off-knappen är placerad inne i lampan och nås från lampans undersida. Detta för att säkra att det inte är möjligt för förbipasserande att släcka lampan - till exempel om den är placerad på en offentlig gångbana. Lmapan är rätt robust och kan klara mindre stötar och slag från t.ex. bollar, frisbees eller om människor stöter in i den.


Garanti och service

Phoenix lampan har 3 års total garanti, som täcker all normal användning och slitage på lamporna, men inte exempelvis vandalisering, översvämning eller andra markanta avvikelser från normal användning. 

  

Specifikationer

 • Storlek: 80 cm. hög, 20 cm. solpanel, 14 cm. fot. 
 • Solpanel: 9W 
 • Material: Svart aluminium
 • Ljusets färg: kan ställas in till kristallvit (6500K) eller varmvit (2700K)
 • Ljusstyrka: 100/30 Lumens
 • Lampa: 6.2v / 0.16A
 • Batteri: LiFePo4 batteri / 12Ah 
 • Vatten- och dammskydd: IP65
 • IK08 protection
 • Certifikater: CE/Rohs
 • Garanti: 3 år
 • Förväntad levnadstid: 8 - 10 år

 

Write Your Own Review
Du recenserar:Phoenix - solcellsbelysning året runt
Din bedömning

Beställer du innan kl. 12, skickar vi ditt paket med Postnord samma dag. Leverans sker generellt nästkommande vardag, men för vissa postnummerområden kan det någon gång ta upp till två vardagar.

När paketet har skickats från vårt lager, mottager du trackingnummer på mejl/SMS till den e-postadress och telefonnummer som du har upplyst i din order. 

Vi levererar med Postnord. Du väljer själv om paketet ska levereras direkt på privatadress (99 SEK.) eller till ett utlämningsställe/postombud (59 SEK). Vid köp över 1000 SEK är frakt gratis till utlämningsställe och kostar endast 40 SEK för leverans på privatadress. 

Det är inte möjligt att hämta paketet på vår adress. 

SolarCamp har det fulla ansvaret för alla varor fram tills det att beställda varor är i kundens besittning. 

Önskar du hjälp med din beställning eller ångrar ditt köp, kontaktar du oss på e-post: [email protected], eller via kontaktformuläret på webbshoppen. Vi svarar snabbt på mejl och hjälper med dina frågor/ev. problem.