SOLCELLSFONTÄN

Här hittar du olika typer av solcellsfontäner till din trädgård. Fontänerna finns i både flytande och stående form, utformade som näckrosor och vi har varianter både med och utan batterier. Gemensamt för några av dem är att de har en solcellspanel, antingen inbyggd i själva fontänen eller på ett separat spett som kan placeras avskilt så att det inte syns så mycket och där det är mer solsken.

34 artiklar
23%
23%
flydende solcelle springvand
Specialpris 229,00 SEK
Ordinarie pris 299,00 SEK
19%
19%
5W SOLCELLSDRIVEN FONTÄN MED BATTERIFUNKTION
Specialpris 649,00 SEK
Ordinarie pris 799,00 SEK
8%
8%
Vandfontæne
Specialpris 1 099,00 SEK
Ordinarie pris 1 199,00 SEK
10%
10%
solcelle springvand fugle
Specialpris 899,00 SEK
Ordinarie pris 999,00 SEK
23%
23%
flydende solcelle springvand åkande
Specialpris 269,00 SEK
Ordinarie pris 349,00 SEK
21%
21%
Fontæne til haven
Specialpris 1 099,00 SEK
Ordinarie pris 1 399,00 SEK
34 artiklar

 

 

Solcellsfontäner: Vägledning vid köp 

 

Varför ens överväga solcellsfontäner?

För det första, fontäner är oftast något man gärna placerar i sin trädgård. Det innebär också att man måste dra kablar från närmaste vägguttag till trädgårdsdammen eller där den önskade platsen nu kunde tänkas vara. Det blir snart en ganska dyr affär, och kräver dessutom en del arbete. Båda delar undviks om man väljer en solcellsdriven fontän.

Därtill kommer också att man slipper öka elräkningen om man väljer en fontän som drivs med hjälp av solceller. Av samma anledning slår man alltså även ett litet slag för miljön.

 

Vad skall man titta efter när man överväger en solcellsdriven fontän?

Det beror helt och hållet på vad man vill få ut ur fontänen. Om man vill ha en hög vattenstråle, skall man titta efter något som har en stor solpanel, men om man letar efter något i stil med 5-15 cm, då behövs inte så mycket, vilket t.ex. illustreras i videon med näckrosfontänen, som egentligen har en ganska liten solpanel.

 

MED ELLER UTAN BATTERIER

Sedan skall man också ta i beaktning att solcellsdrivna fontäner generellt fungerar bara när solen skiner eller när det är lätt molnigt. Om man vill ha ett mer konstant flöde, skall man kanske titta på fontäner med inbyggda batterier.

 

VIDEO

Det första intuitiva att göra när man tittar på solcellsfontäner, är att titta på solpanelens storlek, det är trots allt den som levererar strömmen. Detta kan faktiskt vara en smula lurigt eftersom resultatet delvis också är beroende av andra faktorer… som exempelvis hur fontänen är byggd och typ av motor som sitter i. Om möjligt är det därför det bästa att göra att leta upp och titta på en video så man kan se hur den fungerar.

 

INOMHUS ELLER UTOMHUS

Om du är ute efter en fontän som du kan använda inomhus (t.ex. i ett uthus eller glastillbyggnad), var uppmärksam på att du förmodligen inte kommer kunna använda en solcellsdriven fontän. Anledningen är att fönsterglaset tar för mycket av solens kraft för att solcellsfontänen skall kunna fungera ordentligt. Så om du vill ha en fontän för att sprida ljudet av porlande vatten, då rekommenderas generellt typen som drivs med vanlig ström från ett vägguttag.  

 

Se våra solcellslampor, solcellsladdare, solcellsljusslingor