Solcellsfontäner

Här hittar du olika sorters solcellsdrivna fontäner till din trädgård. Det finns både flytande fontäner som t.ex. är utformade som en näckros och stående fontäner, med eller utan batterier. Gemensamt för några av fontänerna är att de har en solpanel - antingen inbyggd i själva fontänen eller som en separat solpanel på monteringsspett, som kan placeras och gömmas undan en bit från fontänen så den inte syns och på en plats där det är mer solljus. En nyhet här i shoppen är fontäner med inbyggda vattenbehållare - Se vårt stora urval nedanför.

Visa mer Visa mindre
per sida

29 vara

Sätt fallande sortering
per sida

Vägledning till köp av solcellsfontän till trädgården 

 

Varför ens överväga en solcellsfontän?

För det första är en fontän ofta något som många vill ha i sin trädgård. Det betyder i så fall att det ska dras el-kablar från närmsta vägguttag till trädgårdsdammen - eller vad nu den önskade platsen är. Det blir snabbt till en dyr affär och så kräver det såklart också en del arbete. Bägge dessa två saker undviker du när du väljer en solcellsdriven fontän. 

Dessutom kan en solcellsdriven fontän användas i trädgården, utan att det märks på el-räkningen och samtidigt slår du ett slag för miljön.

 

Vad ska du titta efter när du överväger en solcellsdriven fontän?

Beroende på vad du vill få ut av fontänen är det lite olika saker att titta efter.
Vill du ha en hög vattenstråle, ska du titta efter en fontän med stor solpanel. Om du istället letar efter något i stilen 5 - 15 cm. krävs det inte så mycket, vilket bland annat illustreras i videon av näckrosfontänen, som egentligen har en rätt liten solpanel.

Med eller utan batterier

Härtill ska du ocskå tänka på att solcellsfontäner generellt endast fungerar när solen skiner eller när det är lätt molnighet. Om du vill ha ett mer konstant "flow", ska du titta efter fontäner med inbyggt batteri.

Video

Det första intuitiva du ska göra när du tittar på solcellsfontäner, är att titta på solpanelens storlek då det ju i slutändan är den som levererar energin, men skenet kan bedra en aning då resultatet delvis också är beroende av andra faktorer som hur fontänen är byggt och vilken typ av motor det använder. Om möjligt är därför det bästa du kan göra att titta efter en video som visar hur fontänen fungerar.

Inomhus eller utomhus

Är du på jakt efter en fontän som du kan använda inomhus, (t.ex. i ett uthus eller inglasad tillbyggning), så var uppmärksam på att du förmodligen inte kan använda en solcellsfontän - Solcellsfontäner fungerar bäst i trädgården. Orsaken till detta är att fönsterglaset tar för mycket av solens kraft för att solcellsfontänen ska fungera ordentligt. Så om du önskar en fontän för det trevliga ljudet av porlande vatten, rekommenderas generellt att välja den sort som kör på vanlig ström från vägguttaget.  

Se vårt spännande sortiment av powerbankersolcellslampor, solcellsladdare och solcellsslingor