Fågelbad

Här hittar du fågelbad som passar till våra flytande solcellsfontäner. Om du inte har en liten trädgårdsdamm eller liknande, kan du istället använda dessa fågelbad om du vill ha en flytande fontän i din trädgård. 

Visa mer Visa mindre
per sida

2 vara

Sätt fallande sortering
per sida

Locka fåglarna till din trädgård med ett fågelbad

Vatten är en av de viktigaste saker du tillföra i din trädgård om du önskar att locka dit fåglar. Alla fågelarter behöver vatten och tillägget av en eller flera vattenkällor kommer snabbt att dra till sig de befjädrade besökarna.

Fåglar har användning för vatten till två saker: Till att dricka och till att göra rent sina fjädrar. Dessutom kan vattnet på varma dagar hjälpa fåglarna att hålla sig nerkylda, både inifrån och utifrån. Ett vattenbad kan också hjälpa fåglarna med att få bort damm, lösa fjädrar, parasiter och annat smuts från sin fjäderprakt. 

Genom att skapa tillgänglighet till vatten kommer du locka till fler fåglar än om du endast använder foder, eftersom några fåglar - som normalt inte skulle besöka ett foderstativ - kan lockas av vattnet. Allt slags vatten är en förbättring av en snustorr trädgård, men vatten i rörelse lockar fler fåglar eftersom vattnets rörelse fångar fåglarnas öga samt för att de kan höra diverse dropp och plask som vatten i rörelse skapar. 

Fågelbad är den snabbaste och enklaste vägen till att få en fin källa till vatten i din trädgård. Om du önskar att skapa rörelse i stillastående vaten, ta en titt på vår solcellsdrivna minifontän eller flytande solcellsfontäner - dessa passar till ett fågelbad.

 

Rengöring av vattenbad till fåglar

Fågelbad och andra vattenkällor drar till sig fåglar om vattnet är rent och friskt. Stillastående vatten bör skiftas ut ofta och fågelbadet ska göras rent. Vatten i rörelse, och särskilt rinnande vatten, håller sig naturligt friskt under en längre tid och behöver inte bytas lika ofta.