Fågelbad

Alla modeller är slutsålda, men kommer på lager igen till våren 2022

Här hittar du fågelbad som passar till våra flytande fontäner. Om du inte har en liten trädgårdsdamm eller liknande, kan du istället använda dessa fågelbad om du skulle vilja ha en flytande fontän i trädgården.

4 artiklar
4 artiklar

 

Locka fåglarna till din trädgård med ett fågelbad

 

Vatten är en av de viktigaste saker du tillföra i din trädgård om du önskar att locka dit fåglar. Alla fågelarter behöver vatten och tillägget av en eller flera vattenkällor kommer snabbt att locka till sig de befjädrade besökarna.

Fåglar har användning för vatten till två saker: Till att dricka och till att göra rent sina fjädrar. Dessutom kan vatten hjälpa till med att hålla fåglarna nedkylda på de varma dagarna, både in- och utvändigt. Ett vattenbad kan även hjälpa fåglarna med att få bort damm, lösa fjädrar, parasiter och annan smuts från deras fjäderprakt.

Genom att tillhandahålla vatten kommer du att locka till dig fler fåglar än om du enbart använder foder, eftersom några fåglar, som normalt skulle besöka ett foderbord, kan lockas till av vatten. Allt slags vatten är en förbättring av en knastorr trädgård, men vatten i rörelse lockar fler fåglar eftersom vattnets rörelse attraherar fåglarnas blick samt för att de kan höra diverse dropp och plask som vatten i rörelse skapar.

Fågelbad är den snabbaste och enklaste vägen till hur du kan få en fin källa till vatten i din trädgård. Om du önskar att också få lite rörelse i stillastående vatten, så ta en titt på vår minifontän på solceller eller vår flytande fontän – de passar till ett fågelbad.

 

Rengöring av vattenbad till fåglar

Fågelbad och andra källor till vatten tilldrar flest fåglar om vattnet är rent och friskt. Stillastående vatten bör bytas ofta och fågelbadet bör göras rent. Vatten i rörelse, och speciellt rinnande vatten, håller sig naturligt friskt i längre tid och kan bytas mer sällan.