SOLCELLSLADDARE

Se vårt stora utbud av fräcka och effektiva solcellsladdare, handplockade av tekniknördarna här på SolarCamp.dk. En solcellsladdare är den perfekta lösningen när det inte finns en stickkontakt i närheten. I Sverige är de speciellt populära att ha med sig till utomhusfestivaler som Bråvalla och Sweden Rock Festival, där elförbrukningen är stor och stickkontakterna svåra att få tag på. Dessutom är en solcellsladdare en bra lösning till elektroniken vid vandringar, kanotturer eller i kolonilotten.

11 artiklar
15%
- 15%
40W solcelleoplader
Specialpris 1 486,65 SEK
Ordinarie pris 1 749,00 SEK
15%
- 15%
21W solcelleoplader
Specialpris 976,65 SEK
Ordinarie pris 1 149,00 SEK
15%
- 15%
solcelle oplader 6,5W
Specialpris 424,15 SEK
Ordinarie pris 499,00 SEK
15%
- 15%
10W solcellepanel
Specialpris 636,65 SEK
Ordinarie pris 749,00 SEK
15%
- 15%
15W 6000mah solcelleoplader
Specialpris 1 019,15 SEK
Ordinarie pris 1 199,00 SEK
15%
- 15%
solcelle oplader til bærbar
Specialpris 1 444,15 SEK
Ordinarie pris 1 699,00 SEK
15%
- 15%
Little Sun Charge
Specialpris 636,65 SEK
Ordinarie pris 749,00 SEK
15%
- 15%
Litlle Sun Charge stand
Specialpris 126,65 SEK
Ordinarie pris 149,00 SEK
15%
- 15%
solcelle rygsæk
Specialpris 832,15 SEK
Ordinarie pris 979,00 SEK
15%
- 15%
solcelle rygsæk
Specialpris 832,15 SEK
Ordinarie pris 979,00 SEK
11 artiklar

 

 

 

VAL AV SOLCELLSLADDARE

 

Till festivaler

Till festivaler rekommenderar vi att köpa en solcellsladdare som inte är allt för dyr i inköp, och kan klara lite av varje. Man ved aldrig vad som kan hända på en festival - en regnbåge, kanske är det någon som trampar på laddaren, eller om olyckan verkligen är framme, kan den bli stulen. Vår lilla, men kraftfulla solcellsladdare, är både särskilt vatten- och stöttålig, och kostar sina överkomliga 249:-. Dess stora 5000mAh batteri är tillräcklig för att ladda en smartphone fullt ut ca två gånger, och solpanelen på 1,2W kan användas löpande komplettering. 

 

Till vandring och backpacking

Till vandring rekommenderar vi varmt våra påhängsladdare med respektive 2,5W och 5W. Det är produkter som har blivit ordentligt testade av människor som lever med ryggsäcken på ryggen, bl.a. backpackerplanet, och vi har fått bara mycket positiv feedback. Här är den största fördelen att påhängsladdarna är ytterst lätta och lämpade för att spännas fast på väskor, tält och liknande (en av våra testmodeller användes till och med på hästryggen genom hela Mongoliet!). Laddarna kan kombineras med din egen powerbank utan några som helst problem, och har du ingen själv, kan du köpa en hos oss – med andra ord, en mycket flexibel lösning för dem som vill ha ordning på grejerna.

 

Till kolonilotter, husvagnssemestern, tältsemestern, fiskesemestern, båten eller annat

Om man vill ha en solcellsladdare som bara går och går och går, då måste vi helt klart rekommendera vår 5W laddare med 8000mAh batteri. Här talar vi om en produkt med extremt få defekter, lång hållbarhet och mycket goda recensioner. 5W innebär att laddaren har tillräckligt med kraft i solpanelen för att man skall få mycket ur den, även i sämre väder, och det stora 8000mAh inbyggda batteriet garanterar att strömmen inte går till spillo, till och med när det är full sol. Kombination av batteri och kraftig solpanel betyder att laddaren kan ge tillräckligt med ström till flera smartphones och/eller surfplattor, kameror och gps-apparater. Produkten har ganska hanterbar storlek i hopfällt tillstånd, vilket gör den mycket lätt att ta med.

 

Hur många Watt skall man ungefär använda per smartphone, iPad och Bärbar dator?

I helt molnfritt väder på sommaren, där en solcellsladdare kan ligga ute hela dagen med bra vinkel mot solens strålar, kan bara 1-1,5W vara tillräckligt för att leverera en smartphones dagliga strömförbruk. Men våra erfarenheter säger, att i mer växlande väder, där det också förekommer moln, och du kanske inte hela tiden kan koncentrera dig på att ha solcellsladdaren perfekt placerad i förhållande till solens strålar, passar det mycket bra med 2,5W för att förse en smartphone med ström. På samma sätt kan en 5W solpanel generera tillräckligt med ström för att hålla jämna steg med två smartphones i normalt svenskt sommarväder.

iPads och andra surfplattor har vanligtvis 2-3 gånger större batterier än smartphones, och p.g.a. deras större skärmar också ett motsvarande större strömförbruk. Hur stor solcellsladdare du skall använda för att kunna hålla jämna steg med en iPads strömförbruk beror mycket på hur du använder den. Men om du normalt förbrukar ett fullt batteri per dag, skall du alltså använda 2-3 gånger fler watt för att kunna hänga med. Vi brukar säga, att man skall använda omkring 5W för att hålla jämna steg med en iPads strömförbruk.

Med bärbara datorer blir det genast mycket mer komplicerat, eftersom strömförbruk och batteristorlek varierar mycket från modell till modell. Vår erfarenhet är att en 10W panel kan hänga med en bärbar dators strömförbruk, när du har den ansluten. Om du använder datorn till krävande uppgifter, kan det vara så att du skall högre upp, t.ex. 20W.

 

Vilken powerbankstorlek passar till vilken laddare?

Det är mycket normalt att ha powerbanks anslutna till solcellsladdare. Dels för att det är praktiskt att inte behöva ha sin smartphone ansluten till solcellsladdaren hela tiden, men också för laddning av surfplattor och smartphones direkt från solpanelen vissa gånger ger fel, p.g.a. elektronikens ömtåliga strömförsörjning; Ett moln på himmelen, och så slutar t.ex. en iPhons direkta laddning. Därför rekommenderar vi alltid at ha en powerbank till solcellsladdaren.

En smartphones batteri är på ca 2500-3000mah, och som vi nämnde ovan, passar det ganska bra med vad en 2,5W solpanel kan leverera på en typisk svensk sommardag. Därför rekommenderar vi att man har en powerbank på omkring 5000mAh till en solcellsladdare på 2,5W, så att man får fullt utbyte när det är full sol. Därifrån kan man bara multiplicera upp: 10.000mAh powerbank till 5W, 20.000mAh till 10W, osv. Eventuellt kan man också köpa flera powerbanks, om man har en riktigt kraftig solpanel, och ladda dem växelvis under dagen.

 

Se våra solcellslamporsolcellsljusslingor, solcellsdrivna fontänor