Solcellsladdare

Se vårt stora utbud av solcellsladdare i marknadens bästa kvalitet! En solcellsladdare är den perfekta lösningen när du inte är i närheten av vägguttag. I Sverige är solcellsladdarna särskilt populära att ha med på utomhusfestivaler, som t.ex. Bråvalla festival eller Sweden Rock Festival, där el-förbruket är stort och väggkontakterna svåra att få tag på. Dessutom är solcellsladdare en bra lösning til elektroniken vid andra utomhusaktivitetter, som exempelvis trekkning, kanotturer eller som en extra strömkälla på kolonilotten.

Visa mer Visa mindre
per sida

14 vara

Sätt fallande sortering
per sida

Val av solcellsladdare

 

Solcellsladdare till festivaler

Till festivaler rekommenderar vi att köpa en solcellsladdare, som inte är alltför dyr och som kan klara lite av varje. Du vet aldrig vad som kan ske till en festival - en regnskur, kanske någon kommer till att trampa på laddaren eller om du har rejäl otur med att den blir stulen.

Vår kritikerrosade påhängsladdare är här ett upplagt val, med överkomligt pris, hållbar design och bra hållbarhet för regn. DEn har hela 6,5W och skulle därför lätt kunna följa med en smartphones dagliga el-förbruk - även vid skiftande väderlek och du använder telefonen till att t.ex. ta många bilder eller videoupptagelser. Denna laddare har också tillräcklig kraft till att ladda t.ex. surfplattor och är dessutom mycket lätt och kan ,ed hjälp av de medföljande karbinhakarna sättas fast på exempelvis ett tält.

Påhängsladdaren kan ev. kombineras med en av ALLPOWERS powerbanker, som är både kompakta och hållbara - två egenskaper som är mycket värdefulla på en festival.

 

Solcellsladdare till trekkning, vandning, backpackning

Till trekkning rekommenderar vi också varmt ovannämnda påhängsladdare, som är testad av människor som backpacker ofta, bl.a. "Backpackerplanet" och andra kunder som gett oss positiv återkoppling. Den stora fördelen här, är att påhängsladdaren är väldigt lätt och lämpad till att spänna fast på väskor, tält och liknande, (en av våra testmodeller har till och med varit med på en hästtur genom Mongoliet!). Laddarna kan utan problem kombineras med din powerbank eller så kan du köpa en hos oss - på det hela taget en mycket flexibel lösning till dig som önskar att ha ordning på grejerna.

Påhängssolcellsladdaren är dock på 6,5W, vilket kan fungera som strömkälla till endast en eller två smarttelefoner, beroende på vädret. Har du fler enheter som ska med, som t.ex. surfplatta, kamera m.m. så ska du istället ta en titt på vår kritikerrosade 8c456498-3277-4e26-93ca-63187b8bd143 hopfällbara solcellsladdare med 10w, 15W eller 20W. Dessa laddare har alla riktigt bra med kraft och kan lätt leverera ström till åtskilliga enheter.

 

Solcellsladdare till kolonihuset, campingsemestern, fisketuren, båtsemestern och många andra tillfällen

Om du önskar en solcellsladdare som bara fungerar och levererar, rekommenderar vi helt klart vår 8c456498-3277-4e26-93ca-63187b8bd143 6W solcellsladdare med 10 000 mAh powerbank. Åter igen är det tal om en produkt med extremt få defekter, lång hållbarhet och uteslutande bra omdömen från användarna. 6W betyder att laddaren verkligen har kraft nog i solpanelen till att få ut mycket från den - även i sämre väder - och det stora 10 000 mAh-inbyggda batteriet garanterar att strömmen ingen ström går förlorad, också när det är fullt solsken. Kombinationen av batteriet och den kraftiga solpanelen betyder att solcellsladdaren kan hålla riktigt många enheter igång, t.ex. flera smarttelefoner och surfplattor under en längre tid. 

 

Hur många watt ska ungefärligt användas per smarttelefon, iPad och bärbar dator? 

När himlen är klarblå och det är helt molnfritt på sommaren och en solcellsladdare kan ligga ute hela dagen, med bra vinkel mot solens strålar, kan endast 2 - 3 watt vara tillräckligt för att leverera en smarttelefons dagliga strömförbruk. Vår erfaring här på SolarCamp.se är, att i mer skiftande väderlek, där det också är molnigt och du kanske inte hela tiden kan ha koll på att solcellsladdaren är perfekt placerad i förhållande till solens strålar, räcker det bra med 3 - 6 watt för att följa med smarttelefonen. På samma vis kan en 10 watt solpanel generera tillräckligt med ström för att hålla takten med med 2 - 3 smarttelefoner i typiskt svensk sommarväder. 

iPads och andra surfplattor har vanligtvis 2 - 3 gånger så stora batterier som smarttelefoner och på grund av deras större skärmar, också ett motsvarande större strömförbruk. Hur stor solcellsladdare du ska använda för att hålla jämna steg med en iPads strömförbruk beror mycket på hur du använder den. Men om du vanligtvis använder ett fullt batteri per dag, ska du alltså använda 2 - 3 gånger fler watt för att kunna följa med. Vi burkar här på SolarCamp.se säga, att det behövs omkring 5 - 10 watt till att följa med en iPads strömförbruk

Med bärbara datorer blir det genast mycket mer komplicerat, eftersom strömförbruket och batteristorleken varierar mycket från modell till modell. Vår erfarenhet är att en 10W panel kan hänga med bra med en bärbar dators strömförbruk. Om du använder datorn till mer strömkrävande program, kan du behöva gå högre upp i watt för att det ska vara tillräckligt - t.ex. 20 - 30 watt.

 

Vilken powerbanktorlek till vilken solcellsladdare?

Det är mycket vanligt att använda powerbank till solcellsladdare - dels för att det är praktiskt att inte behöva ha smarttelefonen kopplad till solcellsladdaren hela tiden, dels för att laddning av surfplattor och smarttelefoner direkt från solpanelen några gånger kan orsaka fel, på grund av elektronikens ömtåliga strömförsörjning; Ett enkelt moln på himlen och så slutar t.ex. en Iphone att ladda. Av denna orsak rekommenderar vi alltid att använda en powerbank till solcellsladdaren. 

Batteriet till en smarttelefon är cirka 3000 mAh och som vi nämnt här ovanför passar det väldigt bra till vad en 3 - 6 W solpanel kan leverera på en typisk svensk sommardag. Därför rekommenderar vi att använda en powerbank på omkring 5000 mAh till en solcellsladdare på 3 - 6 W, så att det fås fullt utbyte när det är fullt solsken. Härifrån kan det sedan bara multipliceras upp: 10 000 mAh powerbank till 10 W, 20 000 mAh till 20 W o.s.v. Eventuellt kan det också användas flera powerbanks, om det är en riktigt kraftig solpanel, och ladda dem växelvis under dagen. 

 

FAQ

 

Vad kostar frakten?

Gratis vid köp från 999 kr., i annat fall 59 kr. med leverans på utlämningsställe eller 89 kr. med leverans på privatadress. 

 

Hur lång är leveranstiden? 

2 - 4 vardagar

 

Vilka betalningsmöjligheter finns? 

KLARNA, PayPal eller kortbetalning

 

Finns ni på Trustpilot? 

Ja och här kan du se våra recensioner: https://se.trustpilot.com/review/www.solarcamp.dk 

 

 

Se också vårt spännande urval av powerbanks, solcellslampor, solcellsfontäner och solcellsslingor