SOLCELLSLAMPOR

SOLCELLSLAMPOR I VACKER NORDISK STIL OCH PROFESSIONEL KVALITET

 
 
Här på SolarCamp.dk erbjuder vi några av Europas allra bästa solcellslampor – designade speciellt för vädret i Norden, så att lamporna kan lysa stabilt året runt och hålla i många år. De här lamporna är , vilket betyder att de är resistenta mot väder och vind, tillverkade av det högkvalitativt rostfritt stål och lyser lika klart och stabilt som vanlig utomhus belysning.
101 artiklar
14%
14%
avon solcelle væglampe aluminium
Specialpris 299,00 SEK
Ordinarie pris 349,00 SEK
18%
18%
Solcells Trädgårdslampa med sensor
Specialpris 329,00 SEK
Ordinarie pris 399,00 SEK
22%
22%
Arwind solcelle lampe
Specialpris 699,00 SEK
Ordinarie pris 899,00 SEK
22%
22%
Dartington Premium solcellelampe
Specialpris 349,00 SEK
Ordinarie pris 449,00 SEK
20%
20%
Garland solcelle væglampe (blød hvid)
Specialpris 1 199,00 SEK
Ordinarie pris 1 499,00 SEK
20%
20%
Canna solcelle væglampe (varm hvid)
Specialpris 799,00 SEK
Ordinarie pris 999,00 SEK
10%
10%
Forsalg SE
Specialpris 179,00 SEK
Ordinarie pris 199,00 SEK
29%
29%
SunFlame Premium Solcellefakkel
Specialpris 199,00 SEK
Ordinarie pris 279,00 SEK
solcelle terning
Pris från:
129,00 SEK
23%
23%
Eco wedge PLUS solcellslampa
Specialpris 499,00 SEK
Ordinarie pris 649,00 SEK
20%
20%
Eco Wedge solcellsvägglampa med sensor
Specialpris 199,00 SEK
Ordinarie pris 249,00 SEK
13%
13%
solcellsbelysning
Specialpris 699,00 SEK
Ordinarie pris 799,00 SEK
13%
13%
trueflame solcelle lanterne
Specialpris 349,00 SEK
Ordinarie pris 399,00 SEK
18%
18%
Henley solcellelampe
Specialpris 449,00 SEK
Ordinarie pris 549,00 SEK
25%
25%
Sherpa solcelle trin lys
Specialpris 299,00 SEK
Ordinarie pris 399,00 SEK
101 artiklar

 

 

Solcellslampor som ett alternativ till vanlig utomhus belysning

 

Solcellslampor har ett rykte om att vara billig prydnad på spjut i trädgården, och som huvudsakligen fungerar på sommaren, de har kallt och tråkigt ljus och vanligtvis inte håller särskilt länge. Vi på SolarCamp.se går mot denna trend genom att presentera ett stort urval av solcellslampor och andra typer av solcellsbelysning, som faktiskt kan ta över några av de funktioner som normal utomhus belysning annars har. Härmed sparar vi både på miljön och alla tråkiga besvär med att dra sladdar eller byta batterier.

Nedan hittar du exempel på vad vår  lampserie har att erbjuda:

 

  • En Solcellslampa som lyser tillräckligt starkt för att säkra framkomst i trädgården och längs stigar
  • Solcellslampor framställda för att monteras och anläggas i gångplattor och på altaner
  • Sensorlampor som kan säkra framkomst året runt på husets mörka sidor
  • Dekorativa lampor till väggar och murar
  • Solcellslösningar för belysning i uthus och verkstäder
  • Lumify solcellsslingor, som kan fungera året runt och framförallt användas under Julen

 

Vackra ljusnyanser och starkt ljus

Våra lampor har starkt ljus jämfört med vanliga och ”billiga” solcellslampor. Detta bidrar till att solcellslamporna kan gå in och ta över vissa av de funktioner som vanlig utomhusbelysning med sladdar har. Det kalla dämpade ljuset som solcellslampor är beryktade för, är på våra lampor ersatta med olika nyanser av diffust och mjukt ljus - precis som det brukar vara på vanliga utomhuslampor. Vi har ett brett urval av nyanser och vårt sortiment innehåller även solcellslampor med varmt/gyllene vitt ljus.

 

Kvalitet och hållbarhet

 hyllade solcellslampor är kända för sin exceptionella kvalitet och hållbarhet. De är framställda av absolut bästa rostfria stål och är säkrade mot både regn och fukt. Deras solpaneler är de mest effektiva på marknaden och deras LED-ljus är av högsta kvalitet, vilket gör att glödlamporna kan lysa i upp till 10 år innan de skall bytas ut. Batterierna är också i högsta kvalitet, och har vanligtvis en livslängd på upp till 5 år.

 

Fullt ljus vår och höst - bra ljustider ända in i vintermånaderna

Vi har ett brett urval av solcellsdriven belysning. Gemensamt för alla dessa är att de är avsedda att användas året runt och kan klara sig riktigt bra på få soltimmar. Alla lampor och ljusslingor av märket  fungerar perfekt från mars till oktober om vädret inte är totalt molnigt. Flertalet av våra lampor och ljusslingor är deciderat designade för att kunna lysa även under vintern - här kan nämnas kvalitetsprodukter som Henley och Kodiak, samt våra kända ljusslingor, Aurora. Alla våra sensorlampor är dessutom perfekta för vinterbruk eftersom de inte lyser hela natten, och därför inte kräver så mycket laddning från solpanelen under dagen.

 

Energibesparande funktion

När vi kommer in i de allra mörkaste vintermånader, när solen knappt hinner titta fram under några få timmar om dagen, kan det vara svårt för även solpaneler i absolut högsta kvalitet att generera tillräckligt med ström. Därför är flera av solcellslamporna i  serien försedda med energibesparande funktioner, där lampan lyser en aning svagare, men i stället förbrukar bara hälften så mycket ström. Solcellslamporna lyser dock vanligtvis tillräckligt starkt på energispar, och flera kunder väljer faktiskt att använda sig av energibesparande funktioner året runt på lampor som Henley, som annars kan lysa nästan för starkt med deras normala ljusstyrka. Energibesparande funktion kan med fördel också användas till solcellslampor som står på sidor av huset där de hamnar i skugga under delar av dagen.

 

Fördelar med solcellslampor jämfört med vanlig utomhus belysning

Den största fördelen med att välja solcellslampor före konventionell belysning är, för det första, att man inte behöver dra några som helst sladdar. Det sparar både en massa arbete och tid, och dessutom är det betydligt billigare, samt mycket lättare att göra om och flytta runt. I vissa fall skulle man nästan inte ens överväga att sätta upp vanlig belysning eftersom det är allt för krångligt -det är helt enkelt för långt från en strömkälla - det skulle kunna vara ett uthus, en stig eller kanske ett hönshus. Detta skulle vara mycket enkelt att ordna med en lampa som drivs med solceller.

En annan stor fördel med solcellslampor och andra typer av solcellsbelysning är, att om den går in och direkt ersätter vanlig utomhusbelysning, då sparar du både kronor och ören på elräkningen, samtidigt som du gör en god gärning för miljön. Båda fördelar kan vara svårt att sätta exakta siffror på, eftersom detta också i mycket hög grad beror på de vanliga sladdförsedda alternativen. Men det är ingen tvekan om att större projekt som involverar många lampor snabbt kan kosta mycket pengar - för att inte tala om den ökade belastningen på vår kära moder Jord genom det ökade el-förbruket. Så om du ser en möjlighet att byta till grön energi och solcellslampor, då gör du oss alla en tjänst.

 

Typer av solcellslampa - med eller utan sensor?

Den mest avgörande frågan här är om man vill ha permanent belysning eller endast ljus när man går förbi eller kommer i närheten av lampan, d.v.s. solcellslampor med sensorer.

Vi saluför båda typer av lampor, men de lampor som lyser bara när man går förbi har en klar fördel, och det är att de kan fungera optimalt på mycket lite solsken. Flertalet av våra sensorlampor kan såväl fungera utmärkt på mindre än en timmes laddning från solen om dagen, vilket gör dem mer lämpade att använda i delar av trädgården eller infarten som får bara små mängder sol. Eftersom sensorlampor lyser bara sällan, är de även utrustade med någon mer kraft jämfört med vanliga solpaneler - de kan helt enkelt lysa mycket starkt när de väl skall lysa. Vår erfarenhet är att några av de lampor som klarar sig allra bäst är floodlights, alltså strålkastare för att belysa exempelvis en infart eller huvudingång när något rör sig.

Solcellslampor som lyser konstant efter mörkrets inbrott är normalt mer för orientering och dekoration än för att just "belysa" områden. Våra solcellslampor i professionell kvalitet lyser rätt starkt med ett klart vitt ljus, perfekt att orientera sig efter. De är designade för att kunna lysa lång tid – även på vintern, då de flesta vanliga solcellslampor annars faller ut. 

 

Fungerar en solcellslampa på vintern?

För sensorlampor (som lyser när något/någon rör sig i närheten) är svaret otvetydigt ett stort JA, oavsett vädret, hur dålig placering av lampan och vinkeln på solens strålar. Solcellslampor som lyser permanent många timmar i sträck, har det naturligtvis svårare än sensorlampor, i synnerhet på vintern, men om man väljer en lampa i god kvalitet, kan man faktiskt få både ett ganska starkt ljus och fler än 5 ljustimmar, även på vintern.

Våra solcellsbelysningsprodukter designade för att lysa konstant, är alla utrustade med en energisparfunktion, vilket innebär att man kan skruva ner ljusets styrka en aning under vintern, och därmed fördubbla deras lystid. Detta, kombinerat med högkvalitets solpaneler, bra batterier och energieffektiva LED-glödlampor gör det möjligt för våra lampor - i motsats till våra konkurrenters - att prestera tillfredsställande även under vintern.

På nuvarande teknologiska stadie kan en kombination av korta dagar, långvarigt regn och dimma, samt en dålig placering av lampor dock förorsaka, att även bästa lampor klarar sig mindre bra under vissa perioder. Men om vädret annars är normalt växlande vinterväder, och man har sin lampa placerad i direkt solljus under de viktiga timmarna mellan 10 och 15, och energisparfunktionen är på, då kan man ha mycket glädje med solcellslampor på vintern. Våra Kodiak lampor är utrustade med en solpanel i dubbel storlek som man kan fälla ut på vintern, vilket gör lampan till en av de starkaste reguljära solcellslampor på marknaden.

 

Ta en titt även på vårt spännande urval av solcellsladdare, solcellsljusslingor, solcellsdrivna fontänor.