Solcell strålkastare

Solcellsstrålkastare och flood lights - känd för kvalitet, elegant design och pålitlighet året runt. Strålkastare och flood lights med rörelsevakt/sensor är en perfekt lösning till en mörk infart, koloniträdgård och skjul, där deras kraftiga ljus skapar trygg framkomst och kan överraska och därmed skrämma bort objudna gäster. 

Visa mer Visa mindre
per sida

8 vara

Sätt fallande sortering
per sida

STRÅLKASTARE - VARFÖR ÖVERVÄGA SOLCELLER?

Det största bekymret, för de flesta som överväger bruksbelysning på solceller till praktiska föremål som t.ex. att lysa upp en infart, handlar om driftsäkerheten. När det är tal om belysning du är konstant beroende av för att kunna hitta runt eller bara undgå att snubbla, är det viktigt att det fungerar hela tiden. 

Strålkastare, jämfört med spotlights, fungerar på det vis att det sitter inbyggda sensorer som registrerar rörelse och gör att lampan tänds och lyser omkring 30 sekunder upp till två minuter, (detta kan du välja och själv ställa in på lampan). Det här betyder att lampan oftast bara lyser relativt kort tid under natten. Därutöver har de flesta solcellsstrålkastarna en separat solpanel som - tack vare att den inte är integrerad på själva lampan - är väsentligt större än de felsta andra solcellslampor. En separat solpanel kan dessutom placeras några meter från själva lampan, (i optimal solbelysning), och kan justeras så den har den rätta vinkeln. 

Alla dessa faktorer gör solcellsstrålkastaren till en av de mest driftsäkra modeller av solcellslampor. Om du hittar en av någorlunda kvalitet så fungerar de året runt - även i den mörka vinterperioden.

Utöver detta finns andra fördelar, som att de är enkla att sätta upp i t.ex. ett skjul som ligger långt bort från närmsta el-uttag och det behöver aldrig dras några el-ledningar.

Det finns egentligen bara en nackdel; Lampan ska sitta placerad så att solpanelen, (som oftast har ett par meter lång sladd till själva lampan), inte blir placerad på en sida som vänder mot norr. Mest optimalt är en plats i sydlig riktning, men om det inte är mycket trafik och rörelse som aktiverar lampan flera gånger under en natt, kan också en östlig eller västlig plats ofta vara tillräckligt bra.