Solcell vägglampor

Utomhusvägglampor av toppkvalitet för installation på murar, väggar eller staket - designade för att fungera året om i Norden. Solcellsvägglampor är en smart lösning till utomhusbelysning, utan att behöva dra elkablar. Våra solcellsvägglampor lyser lika kraftigt som vanlig utomhusbelysning och är designade till att också ge bra ljus i den svenska vintern.

Visa mer Visa mindre
per sida

43 vara

Sätt fallande sortering
per sida

Fördelar med utomhusvägglampor på solceller 

Utomhusbelysning utan sladdar

När du ska installera lampor på t.ex. sidan av huset eller ett staket, kan det vara lite besvärligt med att dra elkablar för att få ström till utomhuslamporna. Det är exakt där som solcellsversionen av utomhuslampor på allvar kan göra livet lite lättare för dig. 

Våra solcellsvägglampor är mycket enkla att montera och kräver i stort sett inget underhåll. De är designade till att fungera året runt i svenskt ljus- och väderförhållande och att kunna klara att lysa till långt in på vinterkvällen. Det enda kravet för att kunna ersätta ordinära utomhusvägglamopr med solcellslampro är, att den lodrätta ytan som de monteras på är i sydlig riktning och att solens strålar obehindrat kan träffa solpanelen under de bra timmarna kl. 10:00 - 15:00. 

Våra solcellslampor kan lätt fungera bra under vår, sommar och höst - även på ytor där det t.ex. faller skugga under dagen eller är i västlig/östlig riktning. Under vintern kommer solcellslamporna helt enkelt inte att följa med om de inte är placerade i en position där det är möjligt att de träffas av så mycket som som möjligt.

 

Utomhusvägglampor med sensor som alternativ

Om du har en vägg eller ett stängsel som inte är optimalt placerad för vanliga solcellsvägglampor, bör du titta på våra lampor med sensor/rörelsevakt. Sensorlampor på solceller har den stora fördelen att de ska lysa i perioder istället för konstant under natten. Detta betyder att de kan fungera optimalt på väldigt lite ström. Denna typ av lampor är en optimal lösning till sidan av huset eller där det kommer 

 

 

Lägre elräkningar och en insats för miljön

En annan stor fördel med solcellslampor och solcellsteknologin, är att lamporna är helt självkörande på grön energi. Resultatet är en mycket lägre elräkning och mindre CO2-avtryck på vår jord.