Solcell spotlight

Utomhus LED spotlight som kör på solceller - specifikt designade till nordisk väder - och ljusförhållande av våra kända engelska leverantörer, solcellelamper-2. Alla våra solcellslampor är av den bästa kvaliteten, rostfri stål och designat till att kunna motstå frost och höst-stormar. Solcell spotlights är en lätt och miljö-riktigt sätt att få dekorativ ljus på sidan av ditt hus eller vid ett skjul utan behov för att skulla dra sladdar till elnätet. Dessutom kan solcell spotlights användas som arbets lampor - läglig själv-försörjande med GRÖN ENERGI.

 

14 artiklar
15%
- 15%
Solcelle terrasse spot
Specialpris 211,65 SEK
Ordinarie pris 249,00 SEK
15%
- 15%
Solcelle spots
Specialpris 509,15 SEK
Ordinarie pris 599,00 SEK
15%
- 15%
Eclipse solcelle spots
Specialpris 679,15 SEK
Ordinarie pris 799,00 SEK
15%
- 15%
Onyx solcelle nedgravningsspot
Specialpris 415,65 SEK
Ordinarie pris 489,00 SEK
15%
- 15%
Onyx solcelle nedgravningsspot (half brick, sæt af 2)
Specialpris 415,65 SEK
Ordinarie pris 489,00 SEK
15%
- 15%
atlas solcelle spots varmt hvidt lys
Specialpris 594,15 SEK
Ordinarie pris 699,00 SEK
15%
- 15%
Globe Solcells Spotlights
Specialpris 721,65 SEK
Ordinarie pris 849,00 SEK
15%
- 15%
Selene solcellelampe - spotlights
Specialpris 594,15 SEK
Ordinarie pris 699,00 SEK
15%
- 15%
Solcelle lampe til gulv og jord
Specialpris 296,65 SEK
Ordinarie pris 349,00 SEK
15%
- 15%
kvadratiske solcellelamper - Decking Lights
Specialpris 296,65 SEK
Ordinarie pris 349,00 SEK
15%
- 15%
solcellelampe
Specialpris 466,65 SEK
Ordinarie pris 549,00 SEK
15%
- 15%
solcelle projektør 700 lumens
Specialpris 1 189,15 SEK
Ordinarie pris 1 399,00 SEK
15%
- 15%
atlas spots solcelle
Specialpris 849,15 SEK
Ordinarie pris 999,00 SEK
14 artiklar

GUIDE TILL BRUK AV UTOMUS SOLCELL SPOTLIGHTS

 

VAD ÄR EN SPOTLIGHTS LAMPA?

Spotlights lampan har i sitt ursprung i teater världen var den användes till att framhäva huvudrollarna. Det man placerade i spotlightet var det man önskade att världen skulle se.

Det samma gör det sig giltig att vid användning av spotlights i landskapet där dom används till att dra uppmärksamhet till exempel särskild arkitektur eller vegetation. I mottsättning till floodlights, som kastar ljus över ett stort område, så har spotlights en smalare och mera fokuserad stråle av ljuset som bara kan fokusera på en sak åt gången.

 

SPOTLIGHT LAMPA TILL DITT HUS

Avsikten med att lysa upp ditt hus är inte att översvämma det med ljus - så det bara ser ut som att det är överbelyst, precis som om dagen. Idéen är därimot att utvälga specifikt ett område vart man ska leka med ljusets fall eller framhäva vissa elementer av arkitekturen.

 

PLACERING AV AVSTÅND

Om man t.ex. Önskar att lysa upp en vägg som inte har några fönster, så kan man placera lamporna så deras ljuskäglor överlappar ungefär halvägs upp imot väggen, vid bruk av en 60º ljuskägla svarar det till ett avstånd på ungefär 4.5 meter för ett 2-vånings hus. Om väggen har fönster, så kan man placera ett spotlight mellan varje fönster, samt ett til höger och vänster för de ytersta fönstren. Placera varje spotlight ungefär 30cm från väggen om det inte är något som står i vägen, som t.ex. en buske - annars får man öka avståndet. Sätt vinkeln på center av spotlights ljuset sprider sig upp imot toppen av väggen.

 

PELARE

Om du har pelare, är de ett upplagt mål för belysning. En enkel lampa på omkring 15-20 centimeter från pelarens bas är ideelt. Använd gärna en ganska smal ljuskägla (12º) till höga pelare. Använd 24º till 36º ljuskäglar till lägre eller tjockare pelare. Oavsett vad, ser pelarna klart bäst ut om dom blir belyst från bottenen och upp.

 

Flera våningar

Ett av målen med att lysa upp arkitekturen är att visa struktur och form själv när det är mycke mörkt. Detta lyckas bara om de övre delar av huset lyser upp tillsammans med de nedre dele. Det kan vara besvärligt att uppnå i det att lamporna till det förmålet bäst placeras i takränner eller takfot. En alternativ metod är att placera ett spotlight med en smal ljuskägla på marken, och sikta den på undersidan av den översta takfoten. Här får man passa på att ljuskäglan inte sprider sig så den prickar ett fönster.

 

IDÉ TILL UTOMHUS LED SPOTLIGHTS: LYS UPP DINA TRÄD

Det finns många orsaker till att lysa upp träden i trädgården. Dom kan se super snygga ut med ljus som kommer nerifrån och lyser upp i trädet - särskilt om man har ett japansk lön-träd. Dessutom kan lyset vara med till att avgränsa din egendom, om träden kan placeras till det.

 

Små och mellanstora träd

Unga träd och dekorations träd kräver bara ett spotlight. Om trädet är lågt och smalt så är en 24º spotlight passande. Om trädet är lågt men bred, så kan man exempelvis använda två 60º spotlights istället. Lamporna kan placeras under trädet, en liten meter från stammen. Eller en kan placeras under trädet, medans den andra placeras utan för träkronan med en bred ljuskägla till att lysa upp hela träkronans bredd.

 

Höga, smala träd

Höga, smala träd kräver bara ett spotlight placeras nära vid trädets bas med en ljuskägla bred nog till att omfamna  hela trädets krona. Man man dock också använda två om man önskar bättre täckning och kraftigare upplysning.

 

Stora, breda träd

Större och äldre träd som en vuxen ek, t.ex. kräver alltid mera en ett enkelt spotlight. Använd gärna 60º ljuskäglor, och placera ett spotlight en liten halv-meter ifrån trädets bas, och rikta den så den lyser upp trädets stamm. Placera det andra ljuset ute omkring den yttersta gränsen av trädets krona. Om kronan är mycket tät, så kan man placera några av lamporna långt nog ute för kronans yttre gräns så man också kan få ljus på dom övre delarna av trädet.

Antalet av spotlights man använder i sådan ett tillfälle beror på ens budget, och hur vitt man önskar att trädet ska vara fokuspunkten i det större design. Liksom vid arkitektur, är det önskvärdigt att få ljuset till att visa hela trädets form. Vilket inte altid är lätt med stora, breda träd - men resultatet kan vara imponerande.

 

UTOMHUS SPOTLIGHTS OCH ANDRA ELEMENTER I LANDSKAPET.

Paviljonger

Om man önskar att lysa upp en paviljong, kan det göras på två sätt. Beroende på vilken type paviljong det är tala om - inifrån och utifrån. Så kan det göras med ett mycket litet spotlight (med 60º ljuskägla) fastgjord omkring center av taket, så dom pekar direkt nedåt (altså inte en tält-paviljong). Utifrån kan lamporna placeras omkring en liten halvmeter från stolparna, vartifrån dom lyser upp imot takfoten.

 

Uteplatser och terrasser

Ut över deck-ljus och uteplats ljus, så kan man belysa dessa ytor mycke fint från grenarna av näraståendes träd. Nerpekandes spotlights placeras så dom lyser igennom blad och grenar, vilket om gjord med omsorg kan skapa en måneskäregg mosaik av dansande ljus.

 

Statyer och skulpturer

Ideelt sätt belyst överifrån i en 45º vinkel - med rätt ljus kan statyerna bli levande om natten. Orsaken till att lysa överifrån är att man skapar det som kallas för "Monster-effekten". Men om du av någon orsak måste belysa underifrån, så experimentera med olika positioner tills du hittar den mest smickrande sättet att få skuggan till att falla på.

 

Dammar och små vattenfall

Här är det igen mest naturligt att kasta ljuset från ovan, men om detta inte är möjligt så se till att placera lamporna i en vinkel som framhäver de riktiga elementer, utan att kasta reflektioner av ljuset i ögonen på dom som tittar. Om du har den riktiga typer lampor, så är det bestämt också en möjlighet för att lysa upp vattnet underifrån.