Solcell strålkastare

Solcell strålkastare och flood lights från våra erkända engelska producenter, solcellelamper-2 - kända för kvalitet, elegant design och pålitlig året runt. Strålkastare och floodlights med sensor är en perfekt lösning till mörk infart, koloniträdgårdar och skjul, vart deras kraftiga ljus skapar trygg trafik, och kan överraska och skrämma bort objudna gäster.

9 artiklar
9 artiklar

STRÅLKASTARE; VARFÖR ÖVERVÄGA SOLCELLER?

 

Den största bekymringen för dom flesta som överväger sollcer till denna slags brukbelysning tjänar ett praktisk förmål som att lysa upp infarten, handlar om säkerhet. När man pratar om belysning som man har behov av, för att kunna hitta runt eller blot för att undgå att snubbla, så är det viktigt att det funkar hela tiden.

Strålkastare fungerar - i motsätning till spotlights - på det sättet att det är inbyggda sensorer som registrerar rörelse, varefter dom tänds i ett ställe mellan 30 sekunder och 2 minuter. (Denna tid kan du själv ställa in på lampen). Detta betyder att lampan som oftast bara lyser relativt kort tid om natten. Därtill kommer dom flesta solcell strålkastare också med ett seperat solcellspanel, för att den inte sitter som en inbyggd del av själva lampan, den är väsentlig större än för dom flesta solcells lamporna, och dessutom kan placeras några meter från själva lampan (i optimal solljus) Och så kan man också ställa in den i den rätta vinkel.

Alla dessa faktorer gör så att solcell strålkastare är en av dom mest säkra typer av solcells lamper. Om man hittar en i någonlunda kvalitet, fungerar dom året runt - också på mörka vinter dagar.

Därtill finns det andra fördelar som att det är lätt att kunna sätta upp i exempelvis ett skjul som ligger långt från det närmaste uttaget, och det bästa av allt är att man inte behöver dra sladdar.

I sissta ända är det bara en enkel nackdel. Lampan ska sitta så att solcellpanelen (som oftast har ett par meters sladd från lampan) inte sitter på en nord-vändt sida. Optimalt sätt så ska det vara en syd-vändt sida, men om det inte är mycke trafik och rörelse som tänder lampan många gånger om natten, så kan en öst/vest-vändt sida också vara bra nog.