Aurora – året runt-solcellsslinga

Aurora-serien är SolarCamps helt egna design och produktion av solcellsslingor - skapad på bakgrund av våra många års erfarenhet med solcellsteknologi. Ljusslingorna är i hög kvalitet med lång livslängd. De är designade till svenskt ljus- och väderförhållande och ljusslingornas kraftiga solpaneler och stora batterier gör det möjligt att ha glädje av ljusslingorna året runt.

24 vara

per sida

Utomhussolcellsslinga - Vilken väljer jag till vintern? 

Vill du ha ljusslingor utomhus kan du absolut överväga solcellsslingor - även till vintern. Den helt stora fördelen är att du slipper för att dra el-kablar och att du kan sätta upp ljusslingan precis vart du vill. Det kräver dock att du kan placera solpanelen på en plats där det inte faller för mycket skugga under dagen. 

Långt från alla solcellsslingor är lämpade till vinteranvändning - de flesta är faktiskt enbart designade för att fungera någorlunda under sommaren. Två av våra serier - Aurora och Lumify - är dock designade till precis detta föremål.

 

Aurora VS. Lumify - Vad är skillnaden?

Aurora och Lumify skiljer sig bägge två från standardljusslingan, eftersom att de har större solpaneler och batterier än en vanlig solcellsslinga. Detta är grunden till att de kan fungera tillfredsställande på vintern.

Skillnaden mellan de båda ljusslingorna är, att Aurora har en ännu större solpanel än Lumify samt - för 50 LED-modellerna - också ett mycket större batteri, (i förhållande till antalet LED-lampor, som ju använder strömmen).

Lumify har till gengäld ett par andra ess i rockärmen. För det första har den en energisparfunktion, där det via en liten kontakt kan väljas att ljusslingan ska lysa mindre kraftigt för att därmed spara på strömmen. Utöver detta är det också möjligt att koppla från batteriboxen för att ta den inomhus och ladda via USB - om det skulle visa sig vara nödvändigt. Här siktar Aurora istället på att det inte ska vara nödvändigt.

Vilken ljusslinga klarar sig då bäst?

Om vi jämför Aurora och Lumify när Lumify inte är sparfunktion, klarar Aurora sig lite bättre. Om det istället insisteras på att använda den kraftigare ljusstyrkan och alltså inte aktivera energisparfunktionen, så klarar Aurora sig bättre än Lumify.

 

 

Aurora PRO

Aurora Pro är en uppgraderad version af Aurora solcellsslingan. 

Aurora Pro har på 50 LED-modellerna, (precis som Aurora), en större solpanel och batteri än Lumify i förhållande till antal LED-lampor. 

På 100 LED-modellerna är batteriets storlek samma som Lumifys 100 LED-modeller, men solpanelen är större. 

Därtill har Aurora PRO inte bara en energisparfunktion, utan 4 olika möjligheter för inställning av ljusstyrkan : 25%, 50%, 75% och 100%. Tack vare den medföljande fjärrkontrollen, kan du nu ställa in ljusstyrkan från vardagsrummet. 

Dessutom kan ljusslingan ställas in att släckas efter 3, 5 eller 8 timmar - eller så kan timerfunktionen väljas bort, vilket då betyder att ljusslingan helt enkelt fortsätter lysa fram till att det antingen blir ljust eller att batteriet tar slut på ström.

Även timer, de 8 olika ljusinställningarna, (lys-modi), och På/AV kan styras med hjälp av fjärrkontrollen. 

Allt som allt kan Aurora PRO det samma som Lumify, bara bättre - med undantag från en sak. Lumify kan laddas via USB. Detta borde dock inte vara nödvändigt för Aurora PRO. 

 

Varför är då Aurora PRO så mycket billigare än Lumify? 

Aurora-serien är SolarCamps helt egna serie och produktion och därför har vi inte bara bättre kontroll över vad den ska kunna, utan kan också erbjuda bättre priser.