JavaScript verkar vara inaktiverat i din webbläsare. För den bästa upplevelsen på vår webbplats, bör du aktivera Javascript i din webbläsare.
Julljusslingor med solceller
Som de första i Norden kan vi här på SolarCamp.se erbjuda JULLJUSSLINGOR PÅ SOLENERGI, som rent faktiskt lyser hela julen - oavsett hur dårligt det svenska vintervädret än är. De två solcellsslingorna som är designede till att fungera som julljusslingor är AURORA PRO och LUMIFY.
Solcellsslingorna är perfekta till att pryda exempelvis en utomhusjulgran, ett äppelträd, staket, altan, veranda eller andra platser där det skulle vara härligt med lite extra julstämning, men där det är besvärligt att koppla in sladdarna till det vanliga el-nätet. Solcellsslingor skapar ett mysigt, gyllene och stämningsfullt julljus på GRÖN ENERGI och är samtidigt snäll mot el-räkningen.
- Aurora PRO solcellsslinga med istappar (100 LED, vit)Specialpris 384,30 SEK Ordinarie pris 549,00 SEK
- Aurora PRO Vintage Solcellsslinga (20 st. lampor)Specialpris 599,30 SEK Ordinarie pris 799,00 SEKEj i lager
- Lumify solcellsljusslinga för helårsbruk (100/300LED, Varmvit)Så lågt som 519,20 SEK Ordinarie pris 649,00 SEK
Julljusslinga - Vad ska jag välja?
Om du vill ha ljusslingor utomhus, kan du helt klart överväga solcellsslingor. Den största fördelen är naturligtvis att du slipper för att dra el-kablar och att du därför kan sätta upp ljusslingan precis där var du vill. Det krävs dock att solpanelen kan placeras på en plats där det inte faller allt för mycket skugga under dagen.
Det är långt från alla solcellsslingor som lämpar sig till vinteranvändning - de flesta är faktiskt designade till att fungera någorlunda på sommaren. De två serier som du här finner i kategorien - Aurora och Lumify - är dock båda designade till just vinteranvändning.
Aurora vs. Lumify - Vad är skillnaden?
Aurora och Lumify skiljer sig bägge två från standardljusslingan, genom att de har större solpaneler och större batterier än en vanlig solcellsslinga. Detta är förklaringen till att de kan fungera tillfredsställande på vintern.
Skillnaden mellan Aurora och Lumify är att Aurora har en ännu större solpanel än Lumify och att den, på 50 LED-modellerna, också har ett långt mycket större batteri, (i förhållande till antalet LED-lampor, som ju är de som använder strömmen).
Lumify, däremot, har också ett par ess i rockärmen. För det förstsa har Lumify en energisparfunktion som ställs in på en liten kontakt och gör att ljusslingan lyser mindre kraftigt, vilket naturligtvis innebär att den sparar på strömmen. Utöver detta är det också möjligt att koppla från batteriboksen för att ta den in och ladda via USB, om det skulle visa sig vara nödvändigt - här siktar på den andra sidan Aurora efter att det inte skulle vara nödvändigt.
Vilken av dessa solcellsslingor klarar sig då bäst?
Om man Jämnför Aurora och Lumify när Lumify inte är på sparfunktion, klarar Aurora sig lite bättre. Om man insisterar på att ha det kraftigare ljus - och alltså inte utnytjar sparfunktionen - klarar Aurora sig lite bättre än Lumify.
Om vi jämför Aurora och Lumify när Lumify inte är inställd till energisparläget, klarar sig Aurora lite bättre. Om det istället insisteras på att använda den kraftigare ljusstyrkan - och alltså inte använda energisparfunktionen - klarar Aurora sig lite bättre än Lumify.
Aurora Pro
Aurora Pro är en uppgraderat version af Aurora-solcellsslingan.
Aurora Pro har, (liksom Aurora), på 50 LED-modellerna en större solpanel och batteri än Lumify i förhållande till antalet LED-lampor.
När det gäller modellerna med 100 LED-lampor skiljer det inte något i batteriets storlek på Lumify-modellerna med 100 LED-lampor, men solpanelen är större på Aurora Pro.
Därtill har Aurora Pro inte bara energisparfunktion, men också fyra olika inställningsmöjligheter vad gäller ljusstyrkan: 25%, 50%, 75% och 100%. Denna inställning görs med hjälp av medföljande fjärrkontroll, så du t.ex. kan ändra ljusstyrkan innifrån vardagsrummet.
I tillägg till detta kan också tiden ställas in, för hur länge ljusslingan ska lysa - om den ska släckas efter 3, 5 eller 8 timmar alternativt att du inte inställer timerfunktionen, vilket istället betyder att ljusslingan lyser till att det antingen blir ljust eller batteriet tar slut på ström.
Timerfunktionen, de åtta olika ljusinställningarna, (lys-mode), och tänd/släck, kan alla ställas in med hjälp av fjärrkontrollen.
I det stora hela kan Aurora Pro alltså det samma som Lumify, bara bättre - bortsett från en sak; Lumify kan laddas via USB, men detta borde inte vara nödvändigt för Aurora Pro.
Varför är Aurora Pro så mycket billigare än Lumify?
Aurora-serien är SolarCamps helt egna serie och produktion, varför vi inte bara har bättre kontroll över vad den ska kunna utan också kan erbjuda bättre priser.