Solcellsladdare med powerbank

Se vårt urval av kvalitetssolcellsladdare med inbyggd powerbank. Fördelen med solcellsladdare med inbyggd powerbank, istället för en vanlig solcellsladdare, är att solpanelen hela tiden laddar den inbyggda powerbanken när det är solljus på solpanelen. På så vis behöver du därför inte ha din smarttelefon/surfplatta ansluten för att skörda solenergi. Istället kan du snabbt och lätt överföra strömmen från den inbyggda powerbanken när det passar dig. 

Ett gott råd: Vissa gadget-sidor säljer powerbanks med solpaneler som inte är mycket större än ytan av en smarttelefon. Vi avråder från att köpa dessa då solpanelen är så svag att den nästan urladdar powerbanken istllet för att ladda den. Köp hellre en vanlig powerbank utan solpanel eller investera i en ordentlig solcellsdriven powerbank med 5 watt eller mer. 

 

Visa mer Visa mindre
per sida

2 vara

Sätt fallande sortering
per sida

Solcellsdriven powerbank - Solcellsladdare och batteri i ett!

Powerbank på solceller har blivit rätt populära i Sverige då de erbjuder en enkel lösning till exempelvis festivaler och trekkning. Även om det också går att köpa separat solcellsladdare och powerbank som används tillsammans, är det smidigt att köpa en enkel och samlad produkt där elektroniken spelar perfekt tillsammans.

Om valet faller på en solcellsladdare utan powerbank, är det nödvändigt att ha sin elektronik ansluten direkt till laddaren hela tiden för att få ut något av den - i annat fall går solstrålarna förlorade. Vi rekommenderar därför att alltid kombinera solcellsladdare med powerbank eller att helt enkelt köpa en solcellsdriven powerbank med inbyggd kapacitet.

Några Apple-produkter är dessutom känsliga för direkt laddning från solpanelen, där laddningen kan deaktiveras när det är lättare molnighet. Så en solcellsladdare med inbyggd powerbank är absolut att föredra till Apple-produkter. 

 

Hur mycket watt (W) och kapacitet (mAh)?

Som regel rekommenderar vi att powerbanken har en kapacitet på minst 1000 mAh/watt - d.vs. exempelvis 5000 mAh till en 5W solcellsladdare. Det betyder dock inte att andra uppsättningar inte fungerar bra. Exempelvis har vår 6W solcellsdrivna powerbank från ALLPOWERS ett batteri med en kapacitet på 10 000 mAh. Det här betyder bara att solcellen ska använda flera dagar på att ladda powerbanken när det är riktigt dåligt väder. Vår 15W solcellsladdare från ALLPOWERS har bara ett batteri på 6000 mAh, men det är för att batterifunktionen endast ska ses som supplement till direktladdning av elektronik.