FAQ

Oftast ställda frågor

 

(Tryck på ett emne för att komma direkt ner till det)

 

Om SolarCamp

Vad är eran address?

Vad är eran email adresse?

Är ni E-stämplat?

Har ni en fysisk butik?

Mera om oss

 

Fragt, betalning, rabattar och erbjudande

Frakt

Betalning

Rabattar och erbjudande

 

Garranti, returrätt. och retur

Hur länge är garantitiden?

Hur fungerar min returrätt ?

Reklamation

Hur skickar jag mitt paket retur?

Vem betalar frakten vid retur?

 

Lampor

Val av lampor

Uppsättning av lampor

Min lampa fungerar inte!

 

Tekniska frågor

Hur länge lyser lamporna?

Kan lamporna också användas om vintern?

laddar lampan fortfarande när den står på off?

Kan lamporna över-ladda?

Hur fungerar solcell lampor?

Har ni lampor med ett varmt vitt ljus?

IP, Watt, Lux, Lumen, Kelvin mm.

 

Fontän

Val av fontänen

Upsättning av fontän

 

laddare och powerbanks

Bruk och val av laddare och powerbank

Mycket mera om ström

 

Datasäkerhet

Data-ansvar

Insamling av personuppgifter

vidarebefordra av personuppgifter

Indsigt i personuppgifter m.v.

Cookies

Logning og statistik

Nyhetsbrev och personuppgifter

 

Annat

Om du har andra frågor är du välkommen till att kontakta SolarCamp per mail på kontakt@solarcamp.dk  

 

 

 

 

- - - Svar - - -

 

 

 

 

Om SolarCamp

 

Vad är eran address?

 

SolarCamp ApS

c/o Prime Cargo A/S

Arnfredsvej 6

6600 Vejen

Denmark

 

Vad är eran email address?

kontakt@solarcamp.dk

 

Är ni E-stämplad?

En del frågor varför vi inte är E-stämplade. Orsaken är att E-stämpling inte är billigt, och vi är ännu ett ganska litet företag. Vi känner på nuvarande stadie att pengarna inte användes bättre ett annat ställe.

Tills vi blir E-stämplad må TrustPilot ensammen visa Vad våra kunder tänker :-)

 

Har ni en fysisk butik?

SolarCamp är bara en webshop med ett stängt lager, och det är därför inte möjligt att komma förbi och se eller hämta våra produkter.

 

Mera om oss

SolarCamp blev skapat i 2013, baserat på interesse för grön energi och ny teknologi, samt en önska om att framhjälpa dem begge. Företag erbjuder en serie innovativa, solcell baserade lösningar innom områderna: belysning, bärbar ström, fontän samt övriga former för dekoration. Många av dessa lösningar kan ersätta konventionella produkter innom samma kategorier, och därmed sänka strömförbruket, öka bevistheten om alternativa lösningar, samt i många tillfällen, göra det det betydande lättare och billigare att uppnå samma resultater - f.eks. vid att undgå att man ska gräva ner sladdar.

Våran mission är att vara med till att framdriva utvecklingen av nya, innovativa lösningar innon för solcellområdet, samt förbättre dem som redan existerar. Solceller erbjuder i teorien många tilltalande alternativer, men tyvär är många produkter antagligen huvudsakligt designad till att kunna fungera tillfredsställande syd på, eller också är dem bara dårligt designad, och fungerar därför långt från optimalt i Danmark.

Det vil vi gärna vara med till att göra om på. I det SolarCamp är ett relativt litet företag, förgår det dock med små steg, och tar därför lite tid, men varje år rör vi oss säkert fammåt, och är, i sammarbete med diverse tillverkare, med till att utveckla bättre produkter med större solpaneler, strömbesparande funktioner, mera effektiva LED glödlampor, och många flera saker - med det mål för öga att kunna erbjuda ett urval av produkter som funkar i Danmark, och i många tillfällen hela året runt.

Detta vill med tiden hjälpa med att ändra det lite urusla rykten som exempelvis solcellsbelysning har fått baserat på dem billiga solcellslampor, många har erfaranhet med diverse dagligvaruhandeln, och som jo tyvär inte klarar sig bra i dem danska väderförhållen. I förlängning här av vill bättre omtalan, och ett bättre rykta förhoppningsvis föra till en mera positiv inställning i förhållande till vad solcellsteknologien kan erbjuda, var av dörren blir öppnad till en tid vart solceller i högre grad övervägas som en relevant lösning, och vart standarden är högre så alla tillverkare innom för området kan följa med utvecklingen för att fortsätta med att vara relevanta, vilket förhoppningsvis vill leda till ett större urval av produkter i hög kvalitet som också fungerar i Norden om vintern.

 

Vid att erbjuda solcellsbaserade lösningar, som är designad till att kunna gå in och ersätta exempelvis normala gamla laddare och utomhusbelysning, som får ström via stickkontakt, hoppas vi därmed också att kunna medverka den gröna övergången, samt kulturen och tänkesättet på området.

 

 

Frakt, betalning, rabatter och erbjudande

 

Frakt

Kan man hämta beställningar på eran address?

SolarCamp är bara en webshop med ett stängt lager, och det är därför inte möjligt att komma förbi och se eller hämta våra produkter.

 

Kan jeg se varorna fysisk innan köp?

SolarCamp är bara en webshop med ett stängt lager, och det är därför inte möjligt att komma förbi och se eller hämta våra produkter.

 

Finns det track and trace nummer på paketet?

Efter din bestilling skulle du gärna motta ett track and trace nummer när du får en mail om att paketet är skickat. Du kan använda dette nummer på GLS’ hemmesida, vart du kan följa paketet resa.

Om det har gått mera en 2 vardagar, och du fortfarande inte har mottagit en mail med track and trace nummer, då kontakta oss på kontakt@solarcamp.dk så vi kan se vad som händer.

 

Hur föregår frakten?

Leverans direkt till din adress med BRING. Om du inte är hemma, levereras paketet till ett utlämningsställe nära dig.

 

Betalning

Hur beställer jag via EAN-nummer?

Du kan mycket väl betala via EAN nummer. Du uppger blott ditt EAN nummer på beställningsidan.

Om det ger problem, är du också mycket välkommen till bara att skicka oss en mail på kontakt@solarcamp.dk med dem produkterna du önskar, samt ditt EAN nummer.

 

Kan jag beställa via faktura/CVR-nummer?

Om ett företag betalar, upplyser du blott ditt CVR nummer. Du er meget velkommen til bare at sende os en mail på kontakt@solarcamp.dk med de produkter du ønsker, samt dit CVR nummer, så udarbejder vi en faktura, og afsender varerne ved betaling.

 

 

Rabatter och erbjudande

Hur kan jag få rabat?

Du kan utan problem få rabat på dina köp! om du ser på ett specifikt produkt, vill du under prisen vid många produkter se olika mängderabatter vid köp av t.ex. 3, 5, 10 eller 20 stk.

Rabatten stiger, ju flera du köper, tills en viss gräns. Om du har särskilt stora köp i tankarna – altså ett mycket högre antal än den högst nämda mängderabat, är du mycket välkommen till att kontakta oss på kontakt@solarcamp.dk för att få ett erbjudande.

Vi gör dessutom fortlöpande nya erbjudande på olika produkter. Om du är interesserad i att höra om kampagner, tävlingar, rabatkupponer och diverse erbjudande, kan du med fördel följa vårat nyhetsbrev samt våran Facebook- och Instragramsida.

 

När har ni erbjudande?

Vi gör dessutom fortlöpande nya erbjudande på olika produkter. Om du är interesserad i att höra om när det är erbjudande, så är du mycket välkommen till att registrera dig på vårat nyhetsbrev nederst på sidan. Här berätter vi både om erbjudande samt om nye produkter.

 

Håller ni Black Friday?

Vi håller självklart Black Friday!

 

finns det Januari rea?

Ja, vi håller normalt januari rea dem två första veckorna i januari!

 

 

Garanti, returrätt och retur

 

Hur länge är garantiperioden?

Vi har 2 års garanti på alla produkter.

 

Hur fungerar min returrätt?

Du har 14 dagars full returret på varor som är köpt i våran webshop. Perioden räknas från den dagen du mottar beställningen. Returretten gäller inte försändelsekostnader. ångrar du dig, så ska du rapportera det till oss senast 14 efter dagar efter köpet, och det därefter en tidsfrist på 14 dagar  till, varorna ska vara hos oss.

Meddelande ska du skicka via våran mail på kontakt@solarcamp.dk. I meddelandet ska du göra oss tydeligt uppmärksamma på att du önsker att använda din returrätt. Beställningens fulla pris eks. potentiella fraktomkostningar återbetalas till kundens konto vid mottagandet av returen.

 

Om provning av varor

Du har ansvaret för eventuella försämringar av varans värde, som kan ske vid en annan hantering, än vad som är nödvändigt för att fastslå varans art, egenskaper och det sättet den fungerar på. Med andra ord - du kan prova varan på samma sätt som, om du provade den i en fysisk butik.

Om varan är provat utöver, vad som står skrevet ovanför, betraktar vi den som använd, vilket betyder att vid returrätt av köpet bara kan få en del eller inget av belöpet retur, beroende av varans handelsmässiga värde.

 

Reklamation

SolarCamp, enligt den danska köplagen 2 års reklamationsrätt från fakturadato på fabrikations- och materialefel (saknas). Vi hos SolarCamp ger bara 1 års garanti på batterier, och det är där efter kundens egna ansvar att byta dem, om dem blir slitna.

Dessutom däcker reklamationsrätten inte fel, skader eller slitage, direkt eller som uppstår indirekt som kan hända av fel service, dårlig skötsel, våld eller otillåten ingrepp. 

Meddelande ska du skicka via våran mail på kontakt@solarcamp.dk  Här ber vi dig om att redovisa felet, evt. med bilder, och fakturan från köpet ska bifogas. Eventuel reklamation över saknad på leverat produkter ska ske till SolarCamp innom en rimlig tid efter du har upptäckt felet - eller förlorar du din rätt till reklamationen.

SolarCamp däcker i rimligt omfattning fraktkostnader i samband med en reklamation.

 

Hur skickar jag mitt paket retur?

Du kan alltid returnera dina varor om dem inte har varit användt eller paketet inte har blivit öppnat Dette ska dock hända innom 14 dagar från den dagen du beställde varorna.

Du får mycket gärna bifoga ett medelande om varför paketet kommer tillbacka till oss (så vi inte tror det bara är en leverings fel!), eller skicka en mail till kontakt@solarcamp.dk.

Paketet skickas till:

 

SolarCamp ApS

c/o Prime Cargo A/S

Arnfredsvej 6

6600 Vejen

Denmark

 

Vem betalar frakten vid retur?

Det är beroende av situationen.
 
Om du returnerar för att du ångrar ditt köp, men produkten fungerar som den ska, så är det dig som ska betala frakten.
 
Om du returnerar en produkt för att det saknar något eller finns ett fel, så betalar vi frakten
 

 

Lampor

 

Val av lampor

Vilken lampa du ska välja beror självklart först och främst av vilket föremål den ska tjäna.
 
Det är mycket att tag i betraktning, och vi rekommenderar våra artiklar till att skapa en bra överblick:
 

Guide til val av solcellslampor

 

Guide til val av utomhusbelysning

 

Uppsättning av lampor


Var och hur du sätter upp dina lampor är helt avgörande av hur dem performer.


Vi vill därför rekommendera att du läser våran artikel om detta innan du sätter upp dina lampor:


7 råd til brug af solcellelamper og lyskæder


Min lampa fungerar inte!


Det är ett par saker du kan prova innan du kontaktar osss om hjälp.


1) Kolla om lampan står på on.

2) Kom ihåg att lamperna bara lyser när det är mörkt!

3) Prova en gång till att ta ut batteriet, och sedan sätta in det igen

4) Prova att sätta din lampa på off i 2 dagar medans lampan sitter et ställe med solljus. Detta gör man normalt innan lampan används för första gången. Om batteriet är helt tomt, kan det ha påverkan på.

5) Kolla att alla sladdar är till-kopplade korrekt, om din lampa har flera delar.

6) Om det fortfarande inte fungerar, så skicka en mail till osss på kontakt@solarcamp.dk och berätta gärna vad du redan har provat :-)

Tekniske frågot


Hur länge lyser lamporna?

Hur länge lamporna lyser, beror först och främst på vädret och av årstiden. Under sommaren lyser dem oftast så länge dem kan - det vill säga 8 timmar.
Det är nämligen inbyggd en funktion så lamporna automatisk slutar lysa efter 8 timmar för att spara på strömmen i dem mycket sena tiderna vart dem ändå inte ses.
På det sättet kan dem också spara ström till nästa dag, vilket hjälpa om det är en mycket mörk regnvädersdag. Under vitern lyser lamporna gärna mera än 4 timmar, men detta varierar från lampa till lampa, från dag till dag (pga vädret), och är också beroende på vart lampan står.
Sisst, men inte minst, beror det självklart mycket av vilken typ lampa vi pratar om. någon belysning - oftast det som är mest till trevnad - är mest beräknad till användig under sommaren, och fungerar endast bra där. Andra lampor är deciderat designad till att kunna fungera under vintern. Dessa är oftast "riktiga" lampor, och en del dyrare. Du kan för varje produkt hitte ett avsnit som beskriver hur lämpliga dem är till dem olika årstiderna.
Det rekommenderas alltid att ställa solcellslamporna ett ställe vart dem inte står i skuggan

 

Kan lamporna också användas under vintern?

Det beror på vilka lampor du väljer, men du vill kunna under varje produkt här på sidan se ett litet avsnit som berättar hur bra produktet klarar sig under året. Några produkter - oftast pynt - är bara beräknade till användning under sommaren, var av andra lampor är deciderat designad till att kunna fungera under vintern i Danmark.
När det är sagt, så kan själv dem bästa lamporna som lyser konstant möta problem om vädret är i dem mörkaste tiderna på året.
Sensor lamporna vi har här på sidan, som först tänds när det är rörelse, klarar sig dock nästan alltid perfekt igenom hela året, oavsett vädret, så länge du sätter upp dem ett ställe vart dem inte får skugga, och vart deras solpanel pekar mot syd.

 

Laddar lampan fortfarande när den står på off?

Ja, dem laddar alltid när dem står på off! Det gör inget, så ingen orsak till bekymmer

 

Kan lamporna överladda?

Nej, dem har en inbyggd funktion så dem aldrig överladdar.

 

Hur fungerar solcellslampor?

Solceller är tillverkas av grundstoffet silicium, som är tillsatt bor och fossfor på sidorna. Solcellerne bildas ett permanent elektrisk fält, som innebär att fria elektroner i solcellen rör sig i en bestemt riktning. Lysets fotoner slår lös elektronerna, så dem rör sig fritt och till sisst samlas upp av ett elektrisk ledande nät i solcellen, som gör en negativ polerna. Där med bygger det en spännings skillnad mellan solcellens fram- och baksida och dem två ändar kan ansluta med ett elektrisk kretslopp, som vill söka att utjämna spännings skillnaden.


Fotonerna ger energi till elektronerna, som rör sig mot den negativa polerna. Den generade ström sparas på ett batteri, och används när lampan lyser.
En inbyggd funktion ser till att lampan automatisk laddar när ramens solljus, och att den automatisk ørger for at lampen automatisk blir tänt när det blir mörkt.

 

Har ni lampor med ett varmt vitt ljus?

Ja, för exempel:

Lumify Vintage ljusslinga

Aurora PRO ljusslinga

Lumify ljusslinga

Guide sensor lampa

Bath vägglampa

Chilterne vägglampa

Men dem flesta lampor har ett klart vitt ljus.

 

IP, Watt, Lux, Lumen, Kelvin mm.


Du kan hitta svaret på vad alla dessa enheter betyder - samt mycket mera - i våran artikel:

Guide till val av utomhusbelysning

 

Fontän


Val av fontän

Du kan hitta en kort guide nederst på denna sida:

Guide till val av fontän

 

Uppsättning av fontän

Ett par saker att ha i tankarna.

1) Om det är en fontän vart en sladd ansluter en solpanel till pumpen, är det viktigaste att du ser till att placera solpanelen ett ställe vart den får sol. Den ska gärna peka mot syd, och en aning uppåt, och den ska helst inte träffas av för mycket skugga. Om du samtidigt kan gömma den lite ur vägen så kan man inte se det så mycket, är det perfekt.

2) Om det är en flytande fontän vart solpanelen är uppe på själva fontänen (altså ingen sladd), är det viktigt att bassängen, dammen eller fågelbadet så finns ett ställe vart det får något solljus under dagen.
Därtill ska man några gånger se till för att sänka det skrått ner i vattnet, så det samlas luft under det - för så suger pumpen bara in luft i stället för vatten.


3) Ju mer smutsigt vattnet är, desto oftare ska pumpen rengöras.


4) Låt inte inte pumpen stå i vattnet i frosstväder - isen kan skada den.

 


laddare och powerbanks


Bruk och val av laddare och powerbank

Du kan läsa mycket mera om både val och bruk av laddare och powerbanks här:

Guide till val av solcells laddare

 

Mycket mera om ström

Du kan läsa mycket mera om powerbank och ström i våran artikel här:

Batterier och ström

 

Datasäkerhet


Data-ansvarlig

SolarCamp
Kontakt: kontakt@solarcamp.dk
CVR-nr.: 34987890

 

Insamling av personupgifter

Vilka personupgifter vi sammlar in till bruk för personoplysninger vi indsamler til brug for uppfyllelsen av vårat avtal med dig:

Namn, address, telefonnummer och mailaddress.

 

Vidarebefordra av personuppgifter


Vi registrerar och vidar ger dem personupgifter som er nödvendigt för att kunna levera varan till dig.

Detta betyder vi vidar ger ditt namn, address och telefonnummer till GLS, så dem kan levera paketet till dig.


Personupgifter registreras hoss SolarCamp, och bevaras i fem år, var av upplysningarna raderas. Till redovisa förmål bevarar vi båda en digital och en fysisk kopia av våra fakturer (vart ditt namn, address och telefonnummer anges), och begge delar raderas efter 5 år.

Vi sammarbetar bara med databehandlare i EU eller i länder, som kan ge dina informationer en tillräckligt skydd.


insikt i personuppgifter m.v.

Du har rätt till att få informerat vilka upplysningar vi behandler om dig. Du ska bara skicka en mail till oss och upplysa ditt namn och din address. Du kan kontakta oss på kontakt@solarcamp.dk. Du vill innom 10 dagar motta en mail om vilka upplysningar vi får bevara om dig. Önskar du att vi tar bort dessa upplysningar ska det framgå tydigt i din mail.

Om du tror att informationen är felaktiga, har du rätt till att få dem rättat. I några tillfällen har vi pligt till att ta bort dina personuppgifter, om du ber om det. Det kan t.ex. vara om din data inte längre är nödvändig i förhållande till det behov som vi använder dem till. Du kan också kontakte oss om du tycker dina personuppgifter blir behandlad i oförenlig. Så kan du skriva till oss på:

Kontakt@solarcamp.dk

Du har möjligthet för att få insikt i vilka informationer som är registrerat om dig, och du är berättigad till att komma med protest imot våran behandling av dina personuppgifter.

Du kan också till vilken som helst tid återkalla ditt samtycke till dem behandlingar vi til de behandlinger vi genomför med ditt samtycke. Bara skriv till oss på kontakt@solarcamp.dk.

Du har möjlighet för att klaga över våran behandling av dina personuppgifter om vi inte ger dit rätt i dina protester. Klagan ska skickas till Datatilsynet. Se mera på www.Datatilsynet.dk


Cookies

Detta OpenBizBox e-handelssystem använder så kallade cookies.

Bruket av cookies händer för att säkra dig att du kan handla komfortabelt hos oss. När du placerar varer i din kundvagn sparas denna informationen i en cookie på din egna dator Om din browser inte kan hantera cookies, eller att du har stängt av de, kan du tyvär inte handla via våran web-butik. Du kan se resten av våran website, men inte använda web-butiken. Du är självklart mycket välkommen till att at vidta din beställning via e-mail.

 

Vad är en cookie

En cookie är en liten data-fil som placeras på din egna dators harddisk. En cookie är inte ett program, och kan inte läsa eller förstöra data från din dator.

Bara det website som har placerat en cookie på din harddisk kan läsa cookiens innehåll igen. En cookie kan inte användas av virus eller liknande till att göra skada på din dator.

Du kan läsa mera om cookies på www.cookiecentral.com.

 

Logning och statistik

Log statistik används i denna butik. Vi använder google analytics till att samla upp infomration som kan ge en statitisk bild av hur många besökande våran website har haft, vilken sida dem besökande landar på, vilken del av websitet dem använder, och vad det eventuelt blir köpt på shoppen. I våran butik används denna data ensammen med det förmålet att optimera web sitet och dets funktionaliteter. Den insamlade data sparas i 50 månader. Detta gör att man kan skapa en bild av denna butiks besöksmönster och utvecklingen över tid.

Du kan till vilken som helst tid få tagit bort all data om din trafik på våran website, vid att skriva en meddelande till kontakt@solarcamp.dk


Nyhetsbrev och personuppgifter

Om du är registrerat till vårat nyhetsbrev, betyder detta att vi lagras ditt namn och din e-mailaddress.

Du kan till vilken som helst tid av-anmäla dig till vårat nyhetsbrev igennom linket i själva nyhetsbrevet, eller du kan kontakta oss på våran mail: Kontakt@solarcamp.dk.

 

 

Gr%C3%B8n energi SE