Aurora PRO Festoon solcellsslinga (20 lampor)

I lager
Specialpris 274,50 SEK Ordinarie pris 549,00 SEK
 • 1-2 vardagars leveranstid

 

Kort om produkten

 • Produkt av 
 • Bäst bland solcellsljusslingor
 • 20 lampor, (vitt ljus, 4500K)
 • Fungerar året runt i Sverige
 • Skydd mot fukt, regn och stötar
 • 8,75 meter lång
 • 4 olika ljusinställningar
 • Två års full garanti
 • GRÖN ENERGI
Aurora PRO solcellsslinga – Vackert ljus, hög kvalitet, perfekt performance

Vill du ha en solcellsslinga som ger ett vackert ljus hela året runt – även på vintern – så ska du välja en ljusslinga från Aurora PRO-serien; Danskdesignade solcellsslingor till nordiska ljus- och väderförhållanden.

Aurora PRO ”Festoon” har 20 st. nästan lite snöbollsliknande vita G60-lampor, som ger ett fantastiskt fint vitt ljus i kvällsmörkret. Denna ljusslinga passar både som partyljusslinga på sommarkvällarna och dekorativ belysning i exempelvis trädgård, altan eller balkong hela året runt. Ljusslingan kan också bli ett vackert inslag till juldekorationerna, inte minst då ljusslingan - precis som alla Aurora PRO-ljusslingor - lämpar sig till vinteranvändning. 

Till solcellsslingan medföljer en fjärrkontroll, (samma fjärrkontroll kan användas till alla varianter av Aurora PRO-ljusslingor), som används för att ställa in både ljusstyrka, hur lång tid som ljusslingan ska lysa och önskat ljusmönster, (stabilt, pulserande, blinkande).

 

Varför passar Aurora PRO-ljusslingorna så bra till helårsanvändning?

Med riktigt bra tekniska komponenter, ett stort batteri och en högkvalitets monokristallin-solpanel samt mycket bra vattenskydd är en Aurora PRO-ljusslinga inte bara bättre lämpad för vinteranvändning, men har också en generellt lång hållbarhet jämfört med ”normala”, billigare solcellsslingor. Batteriet har en mycket hög kapacitet på 4400 mAh, vilket gör att enbart ett fulladdat batteri kan täcka ljusslingans strömförbrukning i flera dagar – ja till och med veckor - på låg ljusstyrka och med användning av timer-funktionen, utan någon betydande laddning från solen över huvud taget. Solcellsslingan kommer därför normalt fortsatt att fungera bra även i molnigt väder.

Dessutom kan Aurora PRO-ljusslingan, via den medföljande fjärrkontrollen, enkelt ställas in till mycket låg strömförbrukning. Om ljusslingan t.ex. ställs in till att lysa med lite svagare ljusstyrka och använder 5 eller 8 timmars timerfunktion, så kommer ljusslingan att förbruka 5 – 10 gånger mindre ström per natt, vilket säkrar en bra funktion hela vintern.

Utöver detta är det också möjligt att supplera batteriladdningen via solpanelen, med laddning från normalt elnät via USB, (kabel medföljer). Det här är typisk inte nödvändigt ifall ljusslingan är uppsatt och inställd korrekt, men skulle ljusslingan ha blivit inställd ”för högt” och batteriet töms på ström, så har du alltid möjligheten att på detta vis via USB ge en ”vitamininjektion”.

 

Spara både på tid, elräkning och miljö

Solpanelen till Aurora PRO Festoon-ljusslingan kan placeras upp till 1,75 meter bort från den första lampan på ljusslingan. Det är med andra ord lätt att få en vacker upphängning av ljusslingan och en bra placering till solpanelen där den kan träffas av så många soltimmar som möjligt på dagen; Vänd mod syd, snett vinklad direkt mot solen. Detta är särskilt viktigt under vintern, när solens bana över himlen är lägre och dagarna kortare.

Montering av solpanelen på exempelvis en vägg eller ett staket, görs enkelt och snabbt – Solpanelen ska bara skruvas fast med tre små skruvar, som tillsammans med rawlplugg följer med i förpackningen. Solpanelen kan också bindas fast i t.ex. ett träd eller placeras på marken med hjälp av medföljande monteringsspett. Vi rekommenderar dock att solpanelen monteras högre upp så att det bättre kan fånga solljuset.

 

Så här fungerar solcellsslingan

Solcellsslingan börjar automatiskt att lysa i skymningen och släcks i gryningen, (skymningssensor). På dagen laddas det inbyggda batteriet när solen lyser på solpanelen. När solcellsslingan har tänts på On/Off-knappen på solpanelen, så börjar slingan automatiskt att lysa i skymningen. Skulle ljusslingan istället vara släckt på On/Off-knappen, förblir slingan släckt och lyser inte automatiskt i mörkret. Batteriet laddas dock fortsatt via solpanelen, även när solcellsslingan är i Off-läge.

Efter att solpanel och ljusslinga har satts upp, är solcellsslingan fullständigt självkörande på solenergi och kräver inget underhåll/skötsel utöver att - vid behov – torka bort smuts och snö med hjälp av en mjuk trasa. Ljusslingans inställning kan vid behov också behöva justeras, efter aktuell säsong/väderförhållanden.

Aurora PRO solcellsslingan ger med andra ord inte bara ett trivsamt och stämningsfullt ljus i din trädgård, men gör det helt utan att belasta vare sig elräkning eller miljö.

 

Specifikationer

 • 20 G60-lampor, (material: plast - på varje lampa sitter en liten krok, som kan vara till hjälp vid uppsättning)
 • Färg: vitt, (4500K ljusfärg)
 • Längd: cirka 8,75 meter inkl. 1,75 meter fri sladd till den första glödlampan
 • Färg på sladden/slingan: Grön
 • Solpanelens storlek: 24 x 15 cm.
 • 35 cm. mellanrum mellan varje glödlampa
 • Kan lysa stabilt eller blinkande, (4 olika ljusinställningar)
 • Väderskydd: IP65
 • 3,7V / 4.400mAh Litiumjon-batteri

 

Förpackningens innehåll

 • Aurora PRO Festoon solcellsslinga
 • Solpanel och monteringsspett
 • Fjärrkontroll, (batteriet sitter i fjärrkontrollen vid leverans)
 • USB-laddningskabel
 • Skruvar och rawlplugg till montering
 • Laddningsbart batteri, (inbyggt)

 

Write Your Own Review
Du recenserar:Aurora PRO Festoon solcellsslinga (20 lampor)
Din bedömning

Beställer du innan kl. 12, skickar vi ditt paket med Postnord samma dag. Leverans sker generellt nästkommande vardag, men för vissa postnummerområden kan det någon gång ta upp till två vardagar.

När paketet har skickats från vårt lager, mottager du trackingnummer på mejl/SMS till den e-postadress och telefonnummer som du har upplyst i din order. 

Vi levererar med Postnord. Du väljer själv om paketet ska levereras direkt på privatadress (99 SEK.) eller till ett utlämningsställe/postombud (59 SEK). Vid köp över 1000 SEK är frakt gratis till utlämningsställe och kostar endast 40 SEK för leverans på privatadress. 

Det är inte möjligt att hämta paketet på vår adress. 

SolarCamp har det fulla ansvaret för alla varor fram tills det att beställda varor är i kundens besittning. 

Önskar du hjälp med din beställning eller ångrar ditt köp, kontaktar du oss på e-post: [email protected], eller via kontaktformuläret på webbshoppen. Vi svarar snabbt på mejl och hjälper med dina frågor/ev. problem.